bambi

Sangria på två olika sätt


Sangria känns som ett måste i sommarvärmen. Så otroligt gott med ett stort glas kall Sangria och så enkelt att göra!

Jag har två recept på Sangria som jag brukar använda mig utav. Ett med vin som bas och ett alkoholfritt alternativ. Superbra att ha dessa två när man har fest då det alltid finns några som inte vill eller kan dricka alkohol av olika anledningar och jag kan garantera att den alkoholfria versionen är riktigt riktigt god!



Jag använde mig utav ett fruktigt vin som kommer från Tre Apor. Jag fick hem detta förra fredagen och har redan hunnit använda det i rödvinssås och sangria men också druckit den som det är och jag kan verkligen rekommendera det!

Sangria
ca 1 liter rött vin
ca 1 liter 7up
2 apelsiner
2 citroner
ev. en skvätt konjak

1. Skiva apelsinerna och citronerna och lägg dom i en tillbringare.
2. Häll över vinet över frukten och ställ in i kylen i minst en timme.
3. Innan servering, häll på 7up och rör om. Servera med is och fruktskivor!


Alkoholfri Sangria
1 förpackning koncentrerad svartvinbärsdryck
1 citron
1 apelsin
5 dl vatten
1 flaska (33 cl) mineralvatten

1. Skiva apelsinerna och citronerna och lägg dom i en tillbringare.
2. Häll över svartvinbärsdrycken och vattnet (ej mineralvattnet) och ställ in i kylen i minst en timme.
3. Innan servering, häll på mineralvattnet och rör om. Servera med is och fruktskivor!
#1 - Sofia

Härlig blogg! Sangria är ju bara för gott, tack för tipsen :D Ha en bra dag!

#2 - Landkrabba

Sangria är ju sjukt gott! Ska nog testa detta recept senare i sommar, har aldrig gjort det själv. Och vilken fin vin-dunk :)