Status: Potträning

Jag vet inte hur intresserade ni är av Zacks potträning, men just nu är all min fokus på den. Hela tiden hålla koll efter signaler på kissnödighet och hela tiden tänka på hur länge sen var det han kissade senast och hur mycket har han druckit däremellan.Men idag har det gått väldigt bra, men så har han inte haft byxor på sig och då funkar det fin-fint. Inga olyckor (än så länge) och flera toalettbesök. Jag vet bara inte hur mycket man ska påminna? Han måste ju lära sig att känna efter själv också. Men så här i början så är det kanska bra att påminna sen kan man göra det mindre och mindre.

Han sov utan blöja under natten. Maken var upp klockan ett och försökte sätta honom på toaletten men han protesterade vilt occh ville bara sova. Pratade med Linda som sa att man ska sätta ner dom försiktigt och med lamporna släckta så att dom inte vaknar och typ kissar automatiskt. Så vi testar det i natt istället, för blött var det i sängen imorse (men vi hade lagt ut handdukar, ska få låna plastad frotté av Linda).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Maja
2011-07-19 @ 16:12:14

Vad jag har förstått behöver det inte hänga ihop att bli blöjfri på dagen och natten. På dagen behöver barnet lära sig att känna efter att nu är jag kissnödig/bajsnödig och då gå på toaletten. Medans på natten är det kroppen som ska mogna och börja utsöndra ett slags hormon som gör att kroppen producerar mindre urin. Jag tror att det är smart att ha blöja på natten tills man märker att den är torr på morgonen iallafall de flesta nätterna.

Lycka till med potträningen det är så skönt sen när det funkar!

Kram Maja

Linda Fransson
2011-07-19 @ 19:06:22 Blogg: http://edithjonsson.blogspot.com

Vår tjej blev själv intresserad av pottan kring 2,5. Vi hade läst en bok som hette Jonnas potta. När Jonna kissat fick hon ett klistermärke. Det tyckte Edith var kul så jag hade massa liggande. Jag vet man inte ska ge belöningar och uppmuntra men det har inte varit några problem och det varade ett par veckor. Nu kissar och bajsar hon på toa och pratar inte om klistermärken längre. Dock har hon fortfarande på natten då den ofta är kossor på morgonen och hon dricker fortf välling så även om hon kvällskissar så är den ofta blöt men ibland är den torr och då sparar vi den till natten efter... Lycka till!!

sofia
2011-07-19 @ 19:41:48

Min stora blev torr både på dagen och natten ungefär samtidigt, hon var 2 år och några månader när hon slutade. När det gäller nätterna så hade vi blöja ett tag ändå för säkerhets skull och ett tips som jag fick var att man skulle försöka få "morgonkisset" i pottan istället för i blöjan. Hon drack välling på kvällen också men det var inga problem ändå. När blöjan varit torr på morgonen regelbundet kan man nog ta bort den. Lycka till!

Marie
2011-07-19 @ 19:53:43

Härligt utan blöja!

Man ska nog vänta tills blöjan är torr på morgonen, annars lär sig nog inte kroppen att fixa det själv. Vi tog upp vår ena son på kvällen innan vi la oss, och han kissar fortfarande på sig ibland. Vår andra son väntade vi vills han inte kissade på natten och han har endast kissat på sig ca 3 ggr på 1,5 år...

Dessutom blir de så ledsna när det kommer i sängen.För att han ska lära sig säga till så MÅSTE han tillåtas att misslyckas, dvs en olycka måste ske i byxorna. Då känner han att så vill han INTE ha det och lär sig säga till innan det händer. Men det tar säkert ca 1 månad.Lycka till och ge inte upp nu även om det sker bakslag!

Marie
2011-07-19 @ 19:56:51

Glömde ju skriva att det är värt varenda krona att investera i riktig "plastad" frotté från typ Babyland. Kostar ca 500 kr, men man kan dela den i två delar och den är tvättbar i 60 grader. På den blir barnen inte svettiga eftersom den andas. Den på IKEA är verkligen HEMSK och helt värdelös...

Josannah
2011-07-19 @ 19:59:50 Blogg: http://nightday.blogg.se/

JAg villl så gärna att min son ska sluta med blöja, han blir 3, på sista söndag av juli, och han prosterar att gå utan blöja, om jag igonerar hans blöj-beroende, så gömmer han sin snopp under tröja hela tiden. Bah.. hur helsike ska jag göra egentligen, trots att jag har 2 tidigare barn, men Storm är envisare och vägrar.. Jag som ska snart föda barn nummer 4, så helst ha bara en barn som behöva byta blöja.. Har smått panik i mig.

Josannah
2011-07-19 @ 20:00:33 Blogg: http://nightday.blogg.se/

JAg villl så gärna att min son ska sluta med blöja, han blir 3, på sista söndag av juli, och han prosterar att gå utan blöja, om jag igonerar hans blöj-beroende, så gömmer han sin snopp under tröja hela tiden. Bah.. hur helsike ska jag göra egentligen, trots att jag har 2 tidigare barn, men Storm är envisare och vägrar.. Jag som ska snart föda barn nummer 4, så helst ha bara en barn som behöva byta blöja.. Har smått panik i mig.

Marie S
2011-07-19 @ 20:21:43 Blogg: http://marieodanne.blogg.s.se.

Jag tycker att det är roligt att följa, min "lilla" har precis oxå slutat med blöja - extra roligt då =) Clara blev 3 år för snart 2 veckor sedan. Det har gått jättebra för Clara hon har haft 2 olyckor på 3 dagar. Hon har dock varit utan blöjan lite innan (för ett par månader sedan), men då ville hon inte velat släppa blöjan för hon ville inte kissa på sig. =)

Johanna
2011-07-19 @ 20:51:25

Har en kompis som ställde mobilen (eller timern i köket) på en timme för att komma ihåg att påminna sin son "lagom" ofta när han skulle bli blöjfri dagtid. Varje gång hon hade frågat eller han hade kissat så startade hon klockan igen. Kanske något du kan testa för att inte känna att du påminner för mycket?

Katja
2011-07-19 @ 21:12:16 Blogg: http://www.lillagrodden.wordpress.com

Min dotter blev torr på dagen väldigt snabbt när hon var 2 år och tre mån, tjoff sa det. I samma veva började nattblöjan bli torr den med. Hon vaknade ca en gång per natt och sa till om toa och fick då komma upp och kissa trots att hon hade blöja på såklart. Och när blöjan varit torr var morgon ett tag tog vi bort den och hon har inte kissat i sängen en enda gång.Tror att det är smidigare att vänta tills nattblöjan är torr innan man tar bort blöjan på natten, i alla fall sålänge barnet inte vägrar blöjan. Då får man såklart tänka om :).Lycka till!

LADY DAHMER
2011-07-19 @ 22:23:59 Blogg: http://ladydahmer.se

Jag pottränar redan tamlin. Inte för att han fattar mycket men jag vill få in VANAN. Han bajsar på toa oftare än i blöja och får gå naken större delarna av dagen. Det är ett måste om man vill att de ska lära sig känna om de ska kissa eller ej.Strunta i att han ska bli torr på natten. Det är en helt annan grej som måste mogna fram.

LILITH - Sveriges mest menlösa blogg
2011-07-20 @ 11:40:29 Blogg: http://www.lilith.se

Så gjorde jag med min minsta när han skulle bli torr på natten. Tog upp honom vid midnatt, kissade honom, torkade honom och tillbaka ner i sängen. Och han vaknade knappt.

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet