bambi

Vad är kvinnligt?
Kan en kvinna vara annat än just kvinnlig? Lovisa har fått en knäpp kommentar som frågar om hon tycker att det är "kvinnligt" att ha en sån vältränad kropp och vad hennes man anser om det hela. Återigen så ska vi tillfredställa mannens önskemål.

Man förstår ju att den som har lämnat kommentaren anser att kvinnligt är att man är kurvig, så där lagom smal, rakade ben och armhålor, sminkad och långt hår. Tänk att vi alla måste eftersträva denna bild, annars så är vi okvinnliga. Annars så har vi inte rätt att tillhöra vårt eget kön.

Enligt ett "kvinnlighetstest" så ska vi tycka om att sminka oss, raka oss, gå till frisörn, högklackat, möblera om, sjunga, parfym, drinkar och ogilla rapar och fisar. Och så är det obligatotiskt att träna inför badsäsongen.

Som när skådespelerskan Mo'Nique kom till Golden Globe galan i orakade ben så orsakade det många rubriker. Helt absurt att ett par naturliga ben kunde skapa så mycket reaktioner.

Om man har snippa och bröst så är man kvinna, sen så ser vi alla olika ut. "Kvinnlighet" har en negativ klang i mina öron - tyvärr. Jag tycker att ordet innehåller en massa "måsten" och press på sig att se ut på ett visst sätt. Synd att det ska vara så för att vi borde hylla varandra och ge komplimanger för varandras styrkor, istället för att hacka på olikheterna. Jag beundrar Lovisa och hennes vältränade kropp, men allra mest hennes fina personlighet för hon är väldigt trevlig och glad!

Vad är kvinnlighet för dig? Vad har du för tankar kring detta?
#1 - Lina

Jag har också lite svårt för ord som kvinnlig och manlig. Speciellt när ordet kvinnlig står för något som måste "göras", alltså inte går att vara naturligt. Hur kan det egentligen vara kvinnligt med en hårlös kropp när kvinnor naturligt har hår?

#2 - Sandra

Jag tycker att det är synd att kvinnligt har fått en så negativ klang och att det bara inbegriper ytliga ting. Tycker också att man som kvinna ska få vara som man vill och se ut som man vill utan att få höra att man är mindre kvinna för det.



MEN det jag också tycker är väldigt synd är att det som anses kvinnligt t ex raka benen, sminka sig, vara mån om kropp och kläder etc också har blivit något fult. Jag är en av dem som älskar just det där. Samtidigt som jag älskar att skita i det totalt stundtals också. Men inte f*n rakar jag benen för att behaga killar, jag gör det för att jag känner mig fin och bekväm så. Samma med smink och kläder och tränar gör jag för att må bra. Det är tråkigt att jag ofta behöver försvara det inför andra som hävdar att jag gör allt detta för killars skull.



Det jag vill ha fram i min långa kommentar är att det finns två sidor av samma mynt och båda sidor borde vara lika acepterade!

#3 - Malin

Man är till och med kvinna om man har pyttebröst ;-)



Skämt åsido, jättebra inlägg! Jag försöker ständigt motarbeta mina fördomar om vad som är "kvinnligt" (och "manligt"), det är inte alltid lätt, men det blir åtminstone lättare för var gång.

#4 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Sandra Jag känner exakt likadant! Jag har inte rakat benen på ett par veckor, men ibland så känner jag för att göra det och då vill jag inte känna skam eller att jag förtryckt för att jag gör det ibland. Samma sak med träningen, jag gör det främst för att må bra sen att man får en snygg kropp är ett plus men jag gör det inte för makens skull (även om jag tycker att det är bra att BÅDA i ett förhållande ser till att utseendet inte förfaller).

#5 - Josannah

Jag testade mig, och jag kände mig väldig white trash när jag svarade, men jag svarade ärligt, noll rakning och liknande, gissade på att jag inte skulle va kvinnligt, men nä jag är laddad med östron och är kvinnlig! Det kände ju bra.. tycker jag.

#6 - caroline

Hej, allt bra?

Fin blogg.

Jag håller med, så länge man är bekväm med sig själv som kvinna så är allt "kvinnligt" :)

#7 - Amanda

Kika gärna in på min blogg och kolla på den nyuppladdade videon! :)

kram

#8 - LADY DAHMER | en fantastisk blogg som alla borde läsa!

det är en sån klassiker det där; vad tycker din man? JA UPPENBARLIGEN ÄR HAN OK MED DET DIN JÄVLA IDIOT EFTERSOM HAN GIFT SIG MED MIG! #avliva



och jag är för fan inte satt på jorden för att tillfredsställa honom?! This is me, take it or leave it liksom. Passar inte galosherna så kan han hitta en annan jävla fru.

#9 - Anonym

Jag måste bara få tillägga. Jovisst fixar jag mig för min kille ibland (för att jag vill och gillar det själv) men hade jag inte gjort det hade snubben fått vara nöjd ändå. Och det tror jag att de flesta killar är. Annars är det precis som Lady Dahmer säger, är han inte nöjd får han väl gå vidare då.



En annan grej jag blir sur över är när andra tjejer kritiserar mina klädval, jag har ofta klänning, och menar på att jag är bakåtsträvande och motarbetar jämställdhet. Enbart för att jag har mycket klänning "som på 50-talet".

#10 - Chriszy

tycker kvinnlighet är när man vågar vara den kvinna man själv vill vara :D

#11 - Tess

Jag använder mig inte av ord som kvinnligt och manligt, förutom om jag ska beskriva något för en person som har den allmänna synen på kvinnligt och manligt. För mig har orden tyvärr en negativ klang.

#12 - Anonym

När jag tänker kvinnlighet är inte klänningar eller rakade ben det första som dyker upp i mitt huvud. Ord som ljus, mjuk o livbärare däremot. :)

#13 - Sarah

känns ju inte så sjysst mot t ex kvinnor som har drabbats av bröstcancer och har opererat bort brösten, då är dom inte kvinnor i dina ögon längre heller?

#14 - Lofsan

Hehe!



Ja, jag som tydligen har en bodybuilderkropp (!) (håller du med?) och inga bröst är nog lika mycket kvinna som alla andra. Den här kroppen har burit, fött och ammat två barn så om det är någon kropp som är kvinnlig så är det väl den?!