bambi

Vi måste uppfostra våra pojkar att bli ansvarstagande män

Det blir mycket prat om Anders Behring Breivik med maken och vänner. Man försöker analysera honom och undrar hur kunde det bli så fel? Det är oftast män som begår våldsbrott och jag tror inte att det enbart handlar om testosteronet. Dom är inga okontrollbara monster, utan det handlar mycket om samhället och uppfostran.

Pojkar tillåts att slåss, brottas, skjuta med leksaksvapen och leka med svärd. Våld blir något roligt, ett nöje. Man skyller på "boys will be boys" och man låter dom hållas. Dom slipper ta ansvar.

Och det här med att slippa ta ansvar verkar vara ett återkommande tema i pojkars liv. Dom kan åka hem med tvätten till mamma så tar hon hand om den (hur många tjejer gör så?) och majoriteten av dom som bor länge hemma hos föräldrarna är män (som med Ander Behring Breivik). Dom är vana vid att någon annan tar hand om dom och deras skit.

Så, det gäller att vi vuxna nu uppfostrar våra pojkar till att bli ansvarstagande män. När dom slår någon så ska dom inte komma undan med ett litet "hoppsan" från föräldern eller om dom inte orkar plocka undan efter sig så gör man det åt dom. Nej, dom måste lära sig lika mycket ansvar som vi lägger på våra flickor!

#1 - studentmamman

Jag tror dock inte att det är våldslekarna som skapar dessa sjuka individer utan att detta är en människa med en mycket allvarlig psykiskt störning, majoriteten av alla män har någongång lekt våldslekar men få som ens i sin vildaste fantasi skulle kunna tänka sig utföra en sådan handling.

#2 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Studentmamman: Fast jag tror också att ju mindre kontakt med vapen och krigslekar ju bättre för desto mer avlägset och ointressant blir det.

#3 - Linnea

Fast han bodde ju inte hemma länge. Han flyttade hem för att spara pengar. Han tog också hand om sin mor när hon var sjuk istället för att göra lumpen. Han var inte bortskämd på det sättet. Är det här en förlängning på hatet av curlingföräldrar?

#4 - Emelie

Jag håller med dig, Bambi!! Sååå bra skrivet!! Vi lever faktiskt på 2000-talet!!