Yoghurt ska det va!

Den där undersökningen som DN presenterade, om hur man skulle äta för att hålla vikten långsiktigt, visar bland annat att man ska äta yoghurt om man vill hålla vikten! Dom trodde att det berodde på det goda bakterifloran men jag såg en dokumentär för ett tag sen som visade att soppa var bättre att äta än vanlig mat om man ville hålla sig mätt längre så det kanske är något liknande med yoghurten?.

Det där med soppan var väldigt intressant. Dom hade två grupper med militärer som skulle äta kyckling, potatis och grönsaker och dricka vatten till. Men ena gruppen fick allt detta (samma mängd som dom andra) mixat till en soppa. Sedan så fick dom ut och springa och hålla på. Efter ett tag så fick dom bedöma hur hungriga dom var och dom som hade ätit soppan var mätta mycket mycket längre än dom andra! Det berodde tydligen på att magen lättare kan sortera bort vätskan när den är separat, så då kissar man ut den ganska snabbt och då blir det inte lika mycket kvar i magen!.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Linda w L2K - Från botten till toppen...
2011-07-02 @ 22:44:58 Blogg: http://l2kw.blogspot.com/

Vad intressant!!!

Måste nästa testa det, alltså hur länge jag står mig på soppa jämfört med "vanlig" mat...

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet