bambi

Dom mest hatade...



Den här löpsedeln måste vara en överraskning för många cyklister då dom flesta verkar tro att dom redan får köra mot rött. Jag såg en undersökning förut att cyklisterna var dom mest hatade i trafiken och ibland så förstår jag det. Varje vecka så stöter jag på cyklister som nästan kör på mig när jag är på väg till förskolan och går över gatan (och har grönt). Dom är kanske lite extra stressade på morgonen, men det är absolut inget ovanlgit att cyklister kör mot rött redan!


P.S. Flera av er var nyfikna på hur Hookup s/s tunic såg ut på, så jag får fixa lite bilder imorgon!  :)
#1 - Anonym

Bland det värsta är när cyklister inte fattar att de INTE har företräde på övergångsställen om de inte stiger av och faktiskt leder cykeln över gatan. De kör mot rött, står i vägen för bilar, kör fort på trottoarer där det går barn. Jag avskyr cyklister i stan, de borde förbjudas.

#2 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Haha, tänkte precis skriva ovanstående kommentar också! Cyklister är speciella på så vis att de behagar vara på bilbanan när det passar dem, är det tex rött, ja då vips cyklar de upp på trottoaren (i bästa fall) blir "gångtrafikanter" och sen ner på vägen igen.

#3 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Jag tror att alla skulle bli bättre trafikanter av att "prova på" lite olika. Att vara den som sitter i bilen, på cykeln osv för att få inblick i varandras perspektiv.



Gubben körde lastbil (med trailer, inte skåpbilar) när vi träffades, och jag följde med honom många gånger. Efter det fick jag en otrolig respekt för lastbilar. De KAN inte bara bromsa hur som helst (och förväntas få STOPP på ekipaget) så man kan inte bara tränga sig in framför hur som helst.



Det fick mig att behandla dem med en helt annan respekt när jag sen kör personbil.



Att köra skåpbil utan backspegel i mitten tex ger en förståelse för att såna bilar har större "döda vinklar" än vad personbilar har, om man har en sån bredvid som tex tänker byta körfält.



//Gubben pluggar dessutom till trafikskolelärare så vilda diskussioner här hemma :-)

#4 - Mia-Wera

Hej där!

Hittade din blogg på familjeliv och var tvungen att gå in och läsa om Thailand, vi var nämligen också föräldralediga 2 månader i Thailand i våras och förlovade oss på Phiphi eftersom vi blev förälskade i den lilla söta och bilfria ön.

#5 - mia-Wera

Hej där!

Hittade din blogg på familjeliv och var tvungen att gå in på kategorin Thailand för vi var nämligen också föräldrarlediga två månader i våras som vi tillbringade i Thailand. Precis som ni förälskade vi oss i den lilla söta ön Phiphi och förlovade oss där.