bambi

Färgkoda garderoben?



Min favoritfärg är ju lila, som ni kanske vet. Igår så såg jag en man från indien på tv, som enbart hade lila kläder! Han sa att han hade alla möjliga färger förut men det blev så jobbigt med tvätten, att sortera och greja så då köpte han enbart lila kläder istället! Haha  :)

På tal om det så håller jag faktiskt på att tvätta en ROSA tvätt, enbart rosa kläder.... tror att det var något plagg från oss allihopa. Maken har ju ett par rosa skjortor, barnen har en del rosa kläder och jag med.

Har ni mycket av någon färg i er garderob? Själv så sorterar jag mina kläder efter färg så då ser jag ganska snabbt om det blir 3-4 koftor i samma färg... ganska bra faktiskt!  :)
#1 - Anonym

Såg också den där lila mannen på tv haha

#2 - Lesthi

Min garderob är lätt 95% svart, gotharen inom mig vägrar försvinna på riktigt även fast det nu är 3 år sen jag klädde mig i den stilen xD

#3 - Linn

Japp, 90% är svart, för oss båda.

#4 - Jennie (mamma till en liten flicka och en liten pojke)

Hej hittade precis hit. Hos oss är det mycket i färgerna rosa och rött faktiskt.

#5 - Tessa

Nja, blandade färger hos mig tror jag. Och barnen också. Men jag blandar i tvätten ändå, sorterar nästan bara efter mörkt eller ljust. Däremot har jag upptäckt att jag gillar svarta skor med vita sömmar :-). Hade inte tänkt på det förrän jag upptäckte att jag hade typ 6 par, alltifrån vinterkängor till klackskor, nyköpta och utslitna.



Men jag måste bara få fråga. Jag ser ju att du har massor av Odd Molly, och det är ju snyggt. Men tröttnar du inte? Blir du inte bara sugen på att köra något helt annat i en månad, typ bara enfärgat stilrent? Eller kanske bara jag som är ombytlig ;-).

#6 - Heléne

Jag tvingar mig att INTE köpa svarta kläder. Förr hade jag nämligen bara svart. Färger påverkar oss så enormt mycket. Min favoritfärg just nu är lila, cerise och grönt. Jag kollade upp lilas betydelse och detta hittade jag:



Lilas betydelse kan vara en känsla av rikedom och lojalitet. Detta beror dels på att i gamla tider var lila en färg som kungligheter ofta bar i kläderna. Om grön innebär maskulinitet så betyder lila kvinnlighet.



Positiva egenskaper: ambitiös, aristokratisk, konstnärlig, kreativ, dramatisk, gåtfull, extravagant, rättvisa, feminin, oberoende, intelligent, ledare, lyxigt, magiskt, majestätisk, mystiskt, ädel , nostalgisk, stolt, ansvarig, rik, kunglig, hemlig, sensuell, allvarlig, sofistikerad, andlig



Negativa egenskaper: arrogant, skör, grym, dekadent, ensam, melankolisk, sorg, sorglig, dyster, lidande.



Vi stuntar i de negativa...eller vad säger du?!



#7 - fröken K

Jag sorterar efter färg i garderoberna. Tyvärr har vi mest blå, grå, bruna och gröna kläder i vår familj. Och mycket vitt. Så det blir jobbigt när någon av oss använt något rött för det kan säkert ta en vecka eller två innan det blir tvättat. :)