bambi

Nödvändiga baktillbehör

Jag fick några frågor angående cupcakes och bakning som jag tänkte samla i ett inlägg. Jag tänkte börja med saker som jag tycker är absolut NÖDVÄNDIGA att ha hemma om man tycker om att baka.



En avlång form, perfekt till bröd eller en enkel sockerkaka men jag har bara använt min till bröd. Sen så är en DJUP rund form väldigt bra att ha hemma. Speciellt om man bakar efter amerikanska recept så kan en vanlig rund form vara för liten (denna var perfekt till t.ex. Blåbärskakan). Denna köpte jag på Åhlens.

Sen så är ett absolut MÅSTE en muffinsplåt. Jag använder min HELA TIDEN och det är nog mitt bästa köp. Muffinsen och cupcaksen rinner inte ut utan blir fina. En plåt för plats med 12 stycken brukar vara lagom för dom flesta recepten brukar vara för 12 stycken. Jag köpte även denna på Åhlens tror jag (det var så länge sen så jag vet inte om jag minns rätt).

Sen så behöver man en BRA sprits (med ganska så stor öppning) om man ska göra cupcakes. Det finns ett bra kit (som ni ser på bilden) på Cervera för ca 70 kronor.

Det röda kakfatet som jag har är också köpt på Cervera.



Sen så är det viktigt med bra pappersformar när man ska göra muffins och cupcakes. En läsare undrade hur jag gjorde för att dom inte skulle bli flottiga i muffinsplåten. Tunna pappersformar hinner blir blöta innan muffinsen gräddas och då blir den så där blöt och flottig när man tar ut den. Det har hänt mig när jag har använt tunna, billiga formar från t.ex. StockHome. Dom bästa kommer från Kalas form, men jag har även hittade väldigt bra på Hemköp (dom som är på bilden här ovanför). Kolla bara att dom är i tjockare papper så funkar dom mycket bättre!

#1 - tangirrl

Eldorados formar för amerikanska muffins är också tjocka och helt guld! Finns på Willys!