bambi

Nya normbrytande barnböcker!


I tisdags så fick vi hem ett jättefint bokpaket från Sagolik Bokförlag med två helt nya böcker: Göm Enya! och Junior vill ha syskon! Som alltid så är böckerna vackra som konstverk.

Göm Enya! är en väldigt gripande berättelse som handlar om att tillhöra en familj och trygghet. En bra bok att diskutera viktiga frågor utifrån. Boken är för något äldre barn än mina (6-11 år) men vi har läst igenom den och Zack satt och lyssnade storögt. Han tyckte den var väldigt spännande och vi kommer att spara den till han är något äldre.




Det som jag tyckte var bäst med boken var att det finns en enklare och mer kortfattat text längst ner på varje sida som är perfekt för barn som börjar läsa!

Junior vill ha syskon! kommer att släppas den 2 augusti (på Pride festivalen). Det är en underbar fortsättning på dom två första böckerna om Junior (som vi också har och är stora favoriter här hemma). Jag älskar dessa böcker för att dom är normbrytande och har inte en heteronorm som 99,9% av alla barnböcker har. Dom är alla på vers (rimmar, alltså) vilket gör dom så roliga att läsa! Bilderna är färgsprakande och som vanligt helt underbara.

Ni kan boka ert ex av Junior vill ha syskon till specialpris här.

Eller så kan ni komma till bokreleasen den 2 augusti kl. 15 i RFSLs ungdomstält i Kungsträdgården. Där kommer det bjudas på sagoläsning, pyssel, överraskningar och gröna krokodilmuffins!! Jag ska försöka ta mig dit, hoppas att ni också kommer!