bambi

Philips AVENT Stockholm Baby Guide Awards - del 3

Dags för del 3 i Philips AVENT Stockholm Baby Guide Awards! Vad är då detta, undrar ni kanske? Det är en tävling som kommer att pågå under fyra veckor där jag varje vecka kommer att utse en vinnare som vinner fina priser från Philips. Förra veckans vinnare blev Mariat som tipsade om Kaknästornet, som kändes som ett väldigt bra tips:

mariat om Philips AVENT Stockholm Baby Guide Awards - del 2:

Jag tipsar om Kaknästornet, ett kul och udda ställe att besöka med barn. Njut av utsikten över staden och ta en fika. Det finns en kul lekplats precis nedanför tornet, som barnen gillar att leka och sen är det nära att fortsätta utflykten på t.ex tekniska-, sjöhistoriska-, eller polismuseet.


Grattis Mariat som vinner en fin kombinerad termometer från Philips!




Tävlingen går ut på att vi tillsammans ska skapa en Stockholms guide för föräldrar med små barn, som bor i staden eller som är här på besök. Det kan vara allt från bra platser att amma, caféer med gott om plats för barnvagnar, var man kan värma barnmaten, dricka alkoholfria drinkar eller bara där dom är välkomnande gentemot små barn. Den som varje vecka kommer med det bästa tipset vinner veckans pris.

Så kom med era bästa babyvänliga tips!
Det kan vara allt från parker, till restauranger eller gym med barnpassning! Jag har redan börjat och lagt till en hel del av mina egna tips på min karta (så kika gärna igenom den innan ni kommer med egna tips så att ni inte ger samma som jag redan har gett):


Visa Philips AVENT Stockholm Baby Guide Awards på en större karta



Tredje veckans pris är ett stort picknick set (värde 656 kronor) innehållandes en thermabag (som håller flaskor varma eller kalla upp till 4 timmar), bestick (i en praktisk liten låda), BPA-fria förvaringsmuggar (med lock som skruvas fast för säker förvaring) och pipmugg med handtag (spillfri och BPA-fri).

Så, för att vara med och tävla om denna fina picknick set (som också är en jättefin present om man själv inte behöver den) så behöver du bara komma med ditt bästa babyvänliga Stockholmstips. Glöm inte att nämna adress och motivering till varför det stället är så bra för småbarnsföräldrar. Glöm inte heller din egen mailadress. Om en vecka utser jag en vinnare av denna veckas vinst!

#1 - Caroline

Jag tänkte tipsa om Tyresta gård. Tyresta är en nationalpark som ligger i Haninge och är en stor skog med lite olika vandringsleder. Det finns en barnvagnsled som är på ca 5 km som är perfekt att promenera när man har små barn som ändå sitter i vagnen.

Det finns även en kortare slinga som de kallar vilseslingan, utefter slingan får man veta hur man gör när man går vilse, vad man ska tänka på och göra.

Det finns en matsäcksstuga och ett fik. (På fiket tar de inte kort, men värmer gärna barnmat). Det finns många djur att gå och titta på. Det finns även ett naturrum, där man kan gå in och lyfta på massor av roliga luckor och se hur naturen ser ut runt omkring i Sverige.



Att ta sig dit är enkelt, det går buss från Gullmarsplan och buss från Haninge centrum.

http://www.tyresta.se/

#2 - Linda E

Mitt tips är Medelhavsmuseet på Fredsgatan 2.



Här får vetgiriga barn se alldeles riktiga MUMIER - hur spännande som helst! De kan även få prova på att måla hieroglyfer på papyrus i verkstaden och på kuppen lära sig ett och annat om den spännande medelhavskulturen och dess historia.



Ett annorlunda utflyktsmål som passar såväl vetgiriga barn som vill lära sig mer om historia som de som bara vill se en alldeles äkta mumie-katt.



I museets restaurang Bagdad Café kan man avnjuta både ljuvlig medelhavsmat och pannkaka med sylt och glass - perfekt för hela familjen alltså!

#3 - Sandra Öqvist

Mitt tips är vackra Tantolunden där det finns en barnvänlig liten strand, stora gräsytor (perfekta för picknick eller bollek) och en minigolf bana.

#4 - Anonym

Biologiska museet är mitt bästa tips, där kan man i sval miljö gå runt och garanterat se djur



http://www.biologiskamuseet.com/

#5 - Towis - its about me wherever I am.

Mitt tips är barnbokhandeln Bokslukaren vid Mariatorget. Det är en jättefin bokaffär med massor av bra barnböcker - ena halvan är en bokaffär och andra halvan är ett café, på sommaren har de även uteservering. Caféet är mysigt, de serverar bakverk med anknytning ur barnböcker och de har grillade surdegsmackor med namn efter barnboksförfattare. Medan man fikar kan barnen leka i lekhörnan som är väldigt krypvänlig och full av leksaker och böcker. De som jobbar på cafeet är väldigt hjälpsamma och lånar gärna ut både haklapp, bestick och tallrik, självklart värmer de även barnmat. Skötbord finns på toaletten och det känns mer som man är hemma hos någon än på ett café. En oas mitt i stan, perfekt för regniga dagar!

#6 - Towis - its about me wherever I am.

Eftersom jag skriver först o kollar sen så såg jag, som du påpekade, att Bokslukaren redan fanns med på kartan ;) Vi hoppar det och så får du ett annat tips istället - nämligen Dieselverkstan i Sickla (det finns väl inte med va?!). Stort café med lättare lunch och kanske de maffigaste bakverken söder om stan. Perfekt uteservering med mycket yta i bästa solläge på vår och vinter (under sommaren finns markis om man inte vill steka...) och stor gräsmatta om man föredrar det. Mycket barnvänligt med micro, barnstolar i massor, barnmat till försäljning och barnvagnsparkering. Sitter ihop med ett mysigt bibliotek där de har tv-spelshörna, minibio och stor lekyta och läshörna för de minsta. De har olika drop in evenemang för föräldralediga så som babyrytmik och babysalsa i veckorna och i lokalen finns och Friskis o Svettis samt Klätterverket! Rekommenderas!

#7 - Anonym

Hej! Jag bor dock inte i Stockholm, och har faktiskt aldrig ens varit där på riktigt (bara på genomresa med tåg). Men, jag vill gärna vara med och tipsa ändå, jag bor i vackra Halmstad. Många stockholmare åker hit på sommaren, såklart! Här är vackert! Och en vacker plats jag skulle vilja tipsa om då är Norre katts park. Där har dem byggt upp en jättefin pippilekplats med lilla gubben man kan rida på och mysiga klätterställningar! Och sen när det är dags att fika lägger man ut filten i parken och myser! God sallad finns på andra sidan gatan ;) Hit går jag görna med mina syskonbarn då lin lilla fortfarande är i magen ;)



Kram!

#8 - Linn

Mitt tips är Hasselbacken. Där det finns lekrum, skötbord och till och med sandlåda utomhus i trädgården.



Dom har en supermysig brunch på helgerna.

http://www.lillahasselbacken.se/

#9 - Flii

Jag kan starkt rekommendera Lötsjön i Sundbyberg kommun! Gångvägen runt sjön är ca 1,4 km och är en fantastisk promenadslinga. Där finns café/restaurang Gröna Stugan med uteservering, lekpark och bänkar runt hela sjön. I sjön finns en stor fontän och sjön har ett rikt fågelliv bestående av bl.a. kritvita svanar och färgstarka änder. Perfekt att besöka med barn :)

#10 - Nefioz

Jag vill tipsa om Akalla By där jag har spenderat hela min barndom!



Det är en gammal by med historiska anor ända till bronsålderns tidevarv. Kvarlämningar som offersten, offerkälla, vikingagravar m.fl. är något som talar sitt eget språk. År 1636 ritades den första kartan över Akalla By. Det fanns då tre gårdar på byn. Trots att många av de gamla husen har försvunnit är Akalla By idag en av de bäst bevarade byarna i Stockholmsområdet.



Där finns 4H-Gård med djuren ute i sina hagar året om. Man kan bl.a. finna hästar, får, getter, grisar, höns, ankor , kaniner och katter. Under våren föds det lamm och killingar. På söndagar finns det möjlighet till ponnyridning för barnen. Vidare finns där ett café, en keramikverkstad, en minigolfbana, en plaskdamm, grillplats och lekpark.



I Akalla By firar man midsommar i juni och går på julmarknad i december. Det går även att hyra Akalla By för fest av alla slag. Det har jag gjort och det har blivit succé varje gång!

#11 - Mirre

Efter att ha varit på en 40-års fest på underbara Skeppsholmen där det dukades upp med buffe i parken nedanför Moderna Musset så gav det mersmak.

Hit vill jag gå igen och ha picknick med mina barn. Så enkelt med en promenad över bron så är man där.

Här finns finfina platser för att breda ut filten och det är svårt att föreställa sig att man faktiskt är mitt i Stockholm

Man kan också ta med sig barnen in på Moderna Museet , för barn har en helt annan syn på konst än vad vi vuxna har. Mina barn hisnade över besöket där och sade så många kloka och oväntade saker om konsten där.

Det går också att åka båt härifrån Skeppsholmen till Gröna Lund, om man nu skulle vilja det..

#12 - Mirre

Efter att ha varit på en födelsedagsfest på underbara Skeppsholmen där det dukades upp med buffe för vuxna och barn i parken nedanför Moderna Museet så gav det mersmak. Det är ju så enkelt att ha picknick här med barnen En promenad över bron så är man där.

Här finns finfina platser för att breda ut filten och det är svårt att föreställa sig att man faktiskt är mitt i Stockholm

Man kan också ta med sig barnen in på Moderna Museet , för barn har en helt annan syn på konst än vad vi vuxna har. Det som vi upplever som”svårt” tänker barn helt annorlunda om.Mina barn hisnade över besöket där och sade så många kloka och oväntade saker om konsten där.

Det går också att åka en liten spännande båt härifrån Skeppsholmen till Gröna Lund

#13 - nettan

Det finns ett ställe dit barn aldrig älskar att gå till och det är skansen. Mitt andra tips är att leta bland vänner och bekanta om att hitta någon som har lantgård. På våren finns massor av lamm att mata, valpar att klappa och se var mjölken kommer ifrån hos kossan. Det blir ofta ett väldigt billigt resmål, ta med fika till dem du hälsar på som ett tack.



enkla nettan

#14 - Anonym

Alla stans parkleker för barn!!! Min största favorit är Kronis parklek vid Fridhemsplan, den är uppdelad för små barn, samt stora barn, har gott fika bröd och en perfekt park för pick nick som ständigt är fräsch när barnen kryper omkring där! Ett nöje som passar våren, sommaren och hösten och inte kostar nåt! Andra bra parkeleker vi provat på och kan rekommendera är Vasastans, Rålis & Humlan :) Perfekt för en mysidag i solen m picknick, speciellt det härliga picknick setet ;)

#15 - Annika

Hej! Mitt bästa tips är Rudansjön i Haninge, en liten bit utanför city-smeten. Ligger precis vid Handen-terminalen. Fin badsjö, med massor av härliga picknick-ställen, grillar, och en stooooor jätterolig lekplats för barnen. Perfekt för en heldag med familjen!



Mvh Annika

#16 - Anna

Mitt och mina barns absoluta favoritställe i Stockholm är Bögsgård i Sollentuna. Där kan barnen springa fritt och titta på hästar, får, grisar, höns och klappa små gulliga kaniner och getter.

Dom har också ett mysigt fik med mycket hembakat fikabröd och mängder av promenad och cykelvägar. Rekommenderas varmt från både tjejerna och deras mamma.