bambi

Philips AVENT Stockholm Baby Guide Awards - del 1

Jag har fått äran att hålla i Philips AVENT Stockholm Baby Guide Awards här på bloggen! Vad är då detta, undrar ni kanske? Det är en tävling som kommer att pågå under fyra veckor där jag varje vecka kommer att utse en vinnare som vinner fina priser från Philips.

Tävlingen går ut på att vi tillsammans ska skapa en Stockholms guide för föräldrar med små barn, som bor i staden eller som är här på besök. Det kan vara allt från bra platser att amma, caféer med gott om plats för barnvagnar, var man kan värma barnmaten, dricka alkoholfria drinkar eller bara där dom är välkomnande gentemot små barn. Den som varje vecka kommer med det bästa tipset vinner veckans pris.

Så kom med era bästa babyvänliga tips!
Det kan vara allt från parker, till restauranger eller gym med barnpassning! Jag har redan börjat och lagt till en hel del av mina egna tips på min karta (så kika gärna igenom den innan ni kommer med egna tips så att ni inte ger samma som jag redan har gett):


Visa Philips AVENT Stockholm Baby Guide Awards på en större karta



Första veckans pris är en Steamer Blender, som du enkelt kan göra egen hälsosam barnmat med. Det är en kombinerad ångkokare och mixer där du enkelt ångkokar och mixar i samma behållare, du behöver inte flytta på maten utan vänder bara på behållaren. Värde 1499 kr.

 

Så, för att vara med och tävla om denna fina Steamer Blender (som också är en jättefin present om man själv inte behöver den) så behöver du bara komma med ditt bästa babyvänliga Stockholmstips. Glöm inte att nämna adress och motivering till varför det stället är så bra för småbarnsföräldrar. Glöm inte heller din egen mailadress. Om en vecka utser jag en vinnare av denna veckas vinst!

#1 - AnnaSC

Mitt bästa Stockholms-tips är Aspuddsparken o dess parklek. UNDERBART! med djur mitt inne i stan. o leka kan man där o picnicka o bara vara.

#2 - AnnaSC

Asspudden är det väl... skrev bara fel.

#3 - Martina

Det mest fenomenala stället att leka med sina barn, låta barnen leka med andra barn och samtidigt själv få umgås med andra likasinnade är såklart alla de Öppna Förskolor som finns i Stockholm.

Min favorit ligger i Sätra. Superpersonal!!

#4 - milla

Kul tävling men lite tråkigt för oss som inte bor i Stockholm och/eller inte vet så mycket om Stockholm eftersom vi inte har någon chans att vinna :(

#5 - Mia

"Rum för barn"

Högst upp i Kulturhuset. Såg att du märkt ut Kulturhuset. men ville specifikt skriva detta då stället är fantastiskt!!!!!!!!

Du kan redan på plattan se om du kommer få plats. Det sitter ett trafikljus i fönstret.

Grönt ljus, fritt fram. Rött fullt! Ocg gult. Kom upp och om en stund kommer du nog in, typ.

Mia

#6 - Jenny

Åh vad roligt, det här behövs verkligen. Efter två mammaledigheter har man väl testat det mesta men i början stod man lite handfallen kanske.

Baby Revolution, Kungsholms torg

Parkleken Rålambshovsparken

Mulle Meck-parken i Sundbyberg (kanske för lite större barn än babys dock)

4H-gården Augustendal i Solna - djur, lekpark, ponnyridning, fika till självkostnadspris, korvgrillning, underbart!

Sångstund för spädisar på Stadsbiblioteket

Öppna förskolan Kungsholmen, Fleminggatan. Sångstund varje dag med underbar personal!

#7 - Lilla jag

Jensens Böfhus, förmodligen alla restauranger i Sthlm men denna var vid Klarabergsviadukten. Kom dit en knökfull dag och hade mina tvillingar plus tvillingvagnen. Frågade om jag skulle sitta i entrén och äta vid ett litet bord men de insisterade på att jag skulle komma in, vagnen kunde gott stå i entrén, "oroa dig inte - det fixar vi"-attityd och dessutom fick båda mina barn ett varsitt pysselhäfte med pennor i olika färger att behålla för att hålla sig sysselsatta medan vi vuxna åt. Har aldrig känt mig så bra bemött med barnen förut!

#8 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

milla Jag vet.... men dom flesta brukar väl besöka huvudstaden någon gång ibland så även om man inte kan vara med och tävla så kan man få mycket nytta av alla bra tips!

#9 - milla

Ja det är sant! Menade inte att klaga men jag gillar tävlingar :)

#10 - Maria

Vilken bra tävling!

Tessinparken är en av mina favoritparker! Stora gräsytor att springa på, fin fontän och super bra parkfik. Själva lekparken är också jättebra för olika åldrar och det finns ett bra hus med skötrum, lekrum och enklare fika . Dessutom finns det kaniner att kolla på. De har även sångstund vissa dagar.



På vägen dit eller hem är Fälöverstens bibliotek ett jättetrevligt stopp. Med barnavdelning som ligger separat så att man inte stör, sköna soffor att läsa i och stor toa med skötbord.

#11 - Linnea

Humlegården är också jättebra. Där finns alltid andra barn och barn från andra förskolor. Barnen har chans att leka, både i parken och på inhängnade områden. Fullt av gungor, sandlådor m.m. Barnen har galet roligt där :)

#12 - Trassel-Lisa

Vilken underbar tävling! Jag kommer garanterat att ta åt mig många av tipsen och testa dom.



Mitt tips är lekparken i Högdalen, Bandängens lekpark.

#13 - Barbarella

Mitt tips är helt klart Naturhistoriska museet. 2-3 åringar har jättekul med alla utstoppade djur, och det är massor att titta på även för vuxna och äldre barn. Kul med interaktiva grejer, knappar att trycka på och typ höra vargen yla, eller se hur mycket du skulle kunna bära om du var en myra. Sånt gillar barn! âven dinosaurier och människokroppen åar ju givna vinnare! Du kan till och med boka barnkalas på museet! Cafeet är stort, barnvänligt och har ok priser. En riktigt bra utflykt, särskilt vid regn;-)



P.S. en link til de bästa godbitarna de har för barnfamiljer: http://www.nrm.se/sv/meny/besokmuseet/barnfamilj/godbitarforfamiljen.5557.html



#14 - Barbarella

oops, glömde lägga in mailadressen..

#15 - Isabelle-elysisas mamma,Gravid med pojke bf okt

oj oj oj vilket himla bra pris!!! Jag har en dotter på 2 år nu och i oktober får jag en pojke, denna vore perfekt för oss!!



MITT Bästa tips för att hitta på något kul med barnen en dag är att komma dit jag bor! I Aspuddsparken!

Här finns det getter, får,höstar, höns,tuppar,kaniner får,killingar,lamm,grisar,, och svin.

Allt detta är beläget mitt i parken, där det finns en utegrill, en liten stuga med café i, utanför finns det en mini inhägnad med sandlåda,och bänkar finns utanför cafet (där man köper fika för 5-10 kr) inuti cafet finns även en avdelning med öppen förskola, dit jag går på vintern. det är supermysigt.



parken är väldigt stor, så det finns masa olika lekplatser, en är för de lite yngre, en till de lite äldre, sen finns det även gungor och en stor gräsplan där folk spelar brännboll, eller bara sitter och solar och fikar..



men det bästa av allt... vi har en stor pool där alla barnen badar i, detär så himla mysigt, det är rent vatten och det finns även bajja majjor och en vanlig toa i cafet. Hästhage finns.., ma kan även få rida på hästarna runt aspudden, och även få arrangera barnkalas.



Vill man gå iväg från parken en stund, så har vi Vinterviken precis bakom, man går bara ner för en stig och där finns det även ett litet mini bad, med grillplatser osv..ett jättebra promenadstråk, man har världens finaste utsikt över gröndal/bromma på andra sidan vattnet.

Det finns även kolonilotter där de har ett blomstercafe där de serverar massa godsaker. Det finns ett jättekänt cfae/restaurang där de spelade in sveriges mästerkock, och där laila bagge gifte sig. Den är så himla fin, det finsn gräsmattor överallt, så det är perfekt för alla barnfamiljer.



Vi tröttnar aldrig på att gå ner till parken, det är så himla fint och barnvänligt. Vet många som åker långt för att komma till just aspuddsparken. så kom gärna hit en dag!



Mvh Isabelle ([email protected]

#16 - Toastmasterkillen

Hej!

Jag vill tipsa om Rådsparken här i Huddinge, det är en park med både lekplats för barn i olika åldrar, det finns djur som man får klappa, en kiosk och så en skateboard-pool.



Jag har varit där en gång bara men ska definitivt ta flera turer, kul att kunna klappa djur, det gör det hela lite extra.



Det är mitt bästa tips!!



Du hittar stället här: http://www.radsparken.se/



MVH

Erik Börjesson (Toastmasterkillen)