400-500 g köttfärs
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 tsk sambal oelek
1 bit brieost
salt & peppar
Sås
½ gul lök
5 dl vatten
1 buljongtärning
2 msk riven ingefära
1 ½ msk råsocker
1 ½ msk soja
maizena
1.) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ströbröd i en bunke, häll på mjölk och låt svälla ett par minuter.
2.) Skölj och hacka purjolöken, ta bort kanterna på brieosten och skär 3-4 cm långa bitar.
3.) Blanda alla ingredienser förutom brieosten. Gör fyra stora bollar av färsen, peta in brieost och se till att färsen kommer runt om. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter.
4.) Gör under tiden såsen - Hacka lök, fräs hastigt och tillsätt dom övriga ingredienserna. Låt koka i ac 5 minuter, red av med maizena och smaka av med salt.
P.S. Ett tips är att man kan halvera tomater och ha in dom i ugnen tillsammans med biffarna dom sista 7-10 minuterna.