bambi

Purjolök & brieost biffar med ingefärssås
En väldigt smakrik variant av dom klassiska pannbiffarna. Ingefärssåsen smakar ljuvligt tillsammans med brieosten och purjolöken. En dröm för smaklökarna!



400-500 g köttfärs
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 tsk sambal oelek
1 bit brieost
salt & peppar

Sås
½ gul lök
5 dl vatten
1 buljongtärning
2 msk riven ingefära
1 ½ msk råsocker
1 ½ msk soja
maizena

1.) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ströbröd i en bunke, häll på mjölk och låt svälla ett par minuter.
2.) Skölj och hacka purjolöken, ta bort kanterna på brieosten och skär 3-4 cm långa bitar.
3.) Blanda alla ingredienser förutom brieosten. Gör fyra stora bollar av färsen, peta in brieost och se till att färsen kommer runt om. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter.
4.) Gör under tiden såsen - Hacka lök, fräs hastigt och tillsätt dom övriga ingredienserna. Låt koka i ac 5 minuter, red av med maizena och smaka av med salt.


P.S. Ett tips är att man kan halvera tomater och ha in dom i ugnen tillsammans med biffarna dom sista 7-10 minuterna.
#1 - Mie

MUMS



Det där med tomaterna kan ju vara smart, för jag har till min förvåning, hört att en massa människor nu ratar gurka,tomat och sallad med tanke på EHEC.

Efter en stund u ugnen är det ju ingen fara.



TACK för GoodieBagen. Chokladen var grymt smarrig :-D

#2 - Anna

Nästa maträtt jag lagar blir nog denna! Har lagat många biffar men aldrig med brieost i, låter himla smarrigt! Tack för receptet!

/Anna