bambi

Mat och fika till dopet
Sara om Favoriten över alla:
Kära receptgudinna, våran lilla tjej ska döpas i sommar och efteråt tänkte vi bjuda på middag samt fika. Om du skulle stått för ett sommardop, vilka av dina underbara recept (gärna både mat och fika) skulle du bjuda på då?? Svara bara om du orkar =) Kram


Svar: Tack för din fina komplimang. Jag skrattade gott åt smeknamnet "receptgudinna"  ;)
Det är en svår fråga, det beror ju på hur många ni har tänk bjuda? En pastasallad eller smörgåstårtor känns enklast om ni blir många. Annars kanske en Örtagårdsstek med potatisgratäng skulle fungera, det är lätt att förbereda i förväg. Om du även vill ha lite mer barnvänlig mat så tror jag att Chicken Nuggets skulle blir populärt hos dom små.

Till fikat så kan man bjuda på denna underbart goda Jordgubb och vaniljpajen, eller denna enkla Tårta med maräng- och sockerkaksbotten och Cake pops är ju alltid populärt (se inspiration här nedanför).

Om du vill imponera lite extra så kan du försöka få till lite extra fina cupcakes. Som dessa med sockerpasta på, format som små tossor.



Eller denna, ännu mer avancerade cupcake kanske kan ge lite inspiration?



Vita cake pops blir lite mer festliga med ett sidenband runt pinnen.


Bildkälla
#1 - elin

fin blogg! vad sägs om att följa varann via bloglovin?

#2 - J

Vi gjorde faktiskt din kladdkaka med center och jordnötter på vår dotters dop i höstas- succé! Ska göra den igen imorgon till fredagens föräldragruppsträff :). Chicken nuggetsarna ser toppen ut, ska testas!

#3 - Anonym



Älskar dina recepttips =)

#4 - Sara

Tack för tipsen, får väl ta och provbaka lite den närmsta tiden. Gillar att baka men är ganska traditionell av mig så det blir mer bak a la 7 sorters kakor och nu vill jag vidga vyerna. Till middagen (det blir bara våra föräldrar, syskon och syskonbarn, kanske 17 pers) har jag faktiskt funderat på något enkelt typ potatisgratäng och sen olika sorters plock av gott kött, kyckling eller liknande. Vi hade varmrökt lax på sonens dop och även om det är bland det godaste jag vet så vill man kanske variera sig lite. Ett stort tack för ditt svar, måste som sagt provbaka lite =)

#5 - Anna - Starwoman ☆

Hej, ser att du använt min bild på cake popsen från vår sons dop. Helt okej att låna bilder, men då dels tacksam om du skriver ut varit från och länkar vart du tagit den ifrån. Helst ser jag ju att man frågar om lov om man tar andras bilder! /Anna