Vaniljkräm
3 äggulor
2 msk socker
2 msk vaniljsåspulver
2 ½ dl mjölk
1 tsk vaniljessens
Smuldeg
1 dl vetemjöl
75 g finhackade valnötter
1 1/4 dl farinsocker
75 g smält smör
1 tsk kanel
175 g smör, rumstempererat
2 dl socker
1 tsk vaniljessens
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 äpple
1 1/4 dl mjölk
1. Börja med vaniljkrämen. Vispa äggulor, socker och vaniljsåspulver vitt och pösigt.
2. Värm mjölk i en kastull, så att det nästan kokar. Häll i liten åt gången i äggsmeten samtidigt som du vispar. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm den sakta under omrörning tills den tjocknar. Ställ krämen åt sidan och låt den kallna.
3. Blanda alla ingredienser till smuldegen i en bunke.
4. Värm ugnen till 175 grader.
5. Rör smör, socker och vanilj vitt och pösigt och vispa sedan ner ett ägg i taget.
6. Vispa ner mjöl och bakpulver.
7. Skala och kärna ur äpplet. Skär den i mindre bitar och rör ner i smeten.
8. häll sakta ner mjölken samtidigt som du vispar smeten.
9. ringla sedan ner vaniljkrämen men blanda inte för mycket.
10. Fördela smeten i formarna (blev ca 16 st.) och strö smuldegen ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter.
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av dessa underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det :)