bambi

Somriga Fruktcupcakes
Perfekta cupcakes till sommarens alla fester. En fröjd för ögat och vaniljen gifter sig så väl med den färska frukten.



175 g smör, rumstempererat

2 dl socker

½ tsk vaniljessens (eller 1 tsk vaniljsocker)

3 ägg

2½ dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver
1 1/4 dl mjölk

Vaniljkräm
½ vaniljstång
5 dl mjölk
3 msk + 3/4 dl socker
6 äggulor
1 dl maizena

Ganering
Kiwi
Jordgubbar
Röda vindruvor
Aprikosmarmelad

1. Börja med vaniljkrämen. Skär ett snitt i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, vaniljstång och frön samt 3 msk socker i en kastrull.
2. Rör ihop äggulor och resten av sockret med maizenan i en bunke. Sila först ner 1/3 av den varma vaniljmjölken i äggblandningen och vispa den slät. Sila sedan ner resten.
3. Häll tillbaka i kastrullen. Värm under vispning tills krämen tjocknar. Ta från värmen och ställ krämen kallt.
4. Värm ugnen till 175 grader.
5. Rör smör, socker och vanilj vitt och fluffigt. Vispa sedan ner ett ägg i taget.
6. Vänd ner mjöl och bakpulver och se till att få till en jämn smet. Ha i mjölken lite åt gången samtidigt som du vispar smeten.
7. Fördela smeten i 12 formar och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna på galler.
8. Skär bort mitten på cupcaksen men lämna kvar en 1 cm bred kant runtom. Fyll groparna med ca 2 tsk vaniljkräm.
9. Skär frukten i bitar och arrangera den på krämen. Pensla cupcaksen med marmeladen.

 

P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av dessa underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)

#1 - Rocktjejen

Åh, vad goda de ser ut! De där ska testa & göra. :)