bambi

Att stanna upp och säga "jag tycker om dig"

Vi lever våra stressiga liv och dagarna flyger förbi. Det känns som om man aldrig får tid att träffa alla man tycker om och dom få gångerna man gör det så är det stressigt, en snabb lunch eller en fika emellan möten. När man träffas så sällan och inte alltid har tid för lite kvalitativ tid tillsammans, så känns det extra viktigt att tala om för ens vänner att man verkligen tycker om dom.

Nu när jag har träffat vänner efter vår långa resa så har jag försökt tala om för alla hur mycket jag tycker om dom och har saknat dom. Och idag så flyttar våra grannar! På väg till dagis så tänkte "Åh, va jag kommer sakna dom! Dom har verkligen varit jättebra grannar!" (vi har fått lego, barnböcker, leksaker, barnkläder av dom och deras barn kommer över och säljer kakor, mm), men jag har ju aldrig sagt det till dom! Varför inte? Och nu flyttar dom, sista chansen att tala om vilka goda grannar dom har varit! Så när vi kom tillbaka från att ha lämnat på dagis så stannade jag till vid deras flyttlass och berättade att jag kommer att sakna att ha dom som grannar. Hon blev jätteglad och kramade om mig.

 

En som är jätteduktig på att berätta för andra att hon tycker om dom är min kompis Anna. När hon ser kända personer på stan så kan hon gå fram och säga att hon tycker om dom eller det dom gör. Senast när vi såg Josefin Crafoord så berättade Anna för henne att hon verkligen gillade hennes nya frisyr. Dom blir alltid så glada, för vem tycker inte om att få en komplimang? Och ibland behöver vi verkligen höra sånt, även kända personer. Jag önskar att jag var lika modig som Anna och vågade mig fram så där...

#1 - LADY DAHMER

jag önskar verkligen at jag vågade vara så också. Livet är så skört och det kostar så lite att göra människor glada. Men det bara låser sig. Jag säger inte ens till min man att jag älskar honom. (fast han VET att jag gör det, vi har pratat om mitt problem)



det är synd. Men jag jobbar på det.

#2 - Sara

Fint inlägg. Väldigt tänkvärt!

#3 - SVENSKK - Mamma till Jamie

SVAR: Ja, stickad vore ju kanske pricken över i:et men vi går ju samtidigt mot varmare tider och en stickad blir nog säkert lite varmt. :D

#4 - Maria

Hej

Hur gick det med tvättmaskinen eller var det en diskmaskin dom lottade ut ?? Vann du ??

#5 - BAMBI

Maria Tävlingen slutar den sista mars! Jag väntar med spänning! :)

#6 - Caroline

Ja Anna är verkligen duktig på att ge andra människor beröm! Man känner sig alltid fin och speciell efter att ha varit med henne! Om vi skulle våga ge varandra fler komplimanger så skulle vi nog ha ett snällare klimat runt omkring oss!

#7 - Sarah

Åh du har så rätt, man borde aldrig snåla ned komplimangerna. Vissa dagar är jag urusel på det medans andra dagar (när jag mår riktigt bra) så flödar det av dom.



Du är så klok!