bambi

"Cancerläkaren"
Jag är en sån som har väldigt många leverfläckar och förut så gick jag och kollade upp dom regelbundet. Jag har tagit bort tre stycken leverfläckar tidigare. När vi var i Thailand så märkte jag en leverfläck som var lite konstig, så idag tog jag tag i saken och gick och kollade upp den.



Det är bara att jag måste gå till samma läkare som gav mig min cancerdiagnos förra året. Det kändes inte roligt att sitta där och vänta i samma väntrum och sitta i samma stol som jag satt i när jag fick höra orden "du har cancer". Jag funderar faktiskt på att byta husläkare. Även fast hon är jättetrevlig så får jag ont i magen när jag ska träffa henne. Hon är "cancerläkaren"...

Nåja, hon tyckte också att den såg lite konstig ut och ville ta bort den. Så jag har fått en tid på fredag. Jag är förstås lite mer nervös inför denna leverfläckborttagning än mot tidigare gånger. Denna gång så vet jag att jag kan få höra igen att jag har cancer... tidigare gånger så har det känts så avlägset och overkligt. Jag var inte en sån som fick cancer.... men helt plötsligt så har livet förändrats och jag är faktiskt en sån som har haft cancer. Även fast det inte är större risk för mig att få andra cancersorter bara för att jag har haft en sort så känns det ändå lite skrämmande...

 

Som tur var så hade jag med mig min lilla solstråle. Det är skönt att ha henne att tänka på och pyssla om i såna här stunder...

#1 - Linda

Förstår att det är jobbigt att gå tillbaka till "brottsplatsen". Tycker att du är duktig som ändå gör det och som fortsätter att vara stark trots att det du har gått igenom måste vara väldigt tungt och både psykiskt och fysiskt påfrestande!

Stor kram

#2 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Förlåt, men nu blir jag så nyfiken på hur en leverfläck som en läkare tycker ser konstig ut, ser ut. Du vill inte visa den?



Läkaren skulle säkerligen förstå om du bytte.

#3 - BAMBI

Nina Det ser ut som om det är en liten mindre leverfläck inuti den lite större. Den lilla mindre inuti står upp lite också. Så det ser ut som två leverfläckar i en.



Men jag har många många leverfläckar och många ser konstiga ut och har alla möjliga former...

#4 - Linn

Jag har också precis tagit bort en... å sammanlagt är det nog elva stycken som jag ska ta bort.



#5 - Nelin

Vad bra att du tar tag i det, även om det är jobbigt, better safe than sorry. Jag håller tummarna för att allt är bra!

#6 - Emma

Jag har också flera stycken fläckar som jag nog borde kolla upp, har bara inte kommit mig för att ringa VC än. Men nu blev man pushad att göra det tack vare ditt inlägg =)

#7 - jenny

Det går verkligen inte att sätta sig in i det som du varit med om. Jag tror att man resonerar så som du säger att "det händer inte mig"

Men det är just det att det kan hända vem som helst.



Tack för att du påminde mig om att jag också måste kolla upp min leverfläck som ser lite konstig ut. Man skjuter oftast såna saker framför sig.

#8 - Sarah

Bra att du tar tag i det nu. Jag förstår att det är jobbigt!

#9 - Maria

Förstår att det känns jobbigt att gå tillbaka...

Brukar också kolla mina leverfläckar med jämna mellanrum och det är faktiskt dags att göra det igen.



Kram till dig!

#10 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Det är inte lätt, jag sänder tankar (om det nu hjälper från en okänd cyber-person) MEN jag tänkte säga att det är självklart att hon förstår om hon är bra! Tala bara om varför.



Jag har jättebra kontakt med min gamla MVC-barnmorska, skickar fortfarande hälsningar till henne ;-) Hon sa också efter första graviditeten att hon har full förståelse om jag byter MVC eller sjukhus för den delen, eftersom "saker och ting sitter i väggarna" och bara det kan bli jobbigt i framtiden, även om inte framtiden blir likadan/lika jobbig.



Förstår du vad jag menar? Om hon är proffessionell förstår hon. Lycka till!

#11 - Agnieszka-2barnsmorsan

Även jag är nyfiken på hur den ser ut!

#12 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Förstår att det måste kännas oroligt och att det är många känslor som dyker upp när du kommer till just den läkaren. Hoppas att leverfläcken visar sig vara helt normal!

#13 - Sara

Klokt att kolla upp den! Jag blev faktiskt själv påmind om att jag också har en leverfläck som är lite annorlunda. Jag har kollat den flera gånger förut men nu var det längesedan. Kanske dags att ringa! Tack för påminnelsen! =)

#14 - Mia

Usch, jag kan verkligen förstå att du kan känna så. Att din läkare blivit "cancerläkaren". Jag har länge mått dåligt och åkt in och ut på sjukhuset och ett tag fanns vaga misstankar om hjärntumör. Nu visade det sig att så var inte fallet. Men innan jag fick veta. Usch och fy. Härligt med din lilla solstråle - förstår att det känns bra att ha henne med :)

#15 - Eleonore

Du ska se att det går bra, förhoppningsvis är det inget :)

#16 - Jenny

Har precis hittat din blogg och vill bara säga TACK för så mycket inspiration, idéer, reflektioner och engagemang.



Förstår din känsla för "cancerläkaren".

Går själv årligen på kontroller efter basalcellscancer. Nu är det 5 år sedan jag tog bort den där skrovliga hudförändringen.

För 1 år sedan tog jag bort halva sköldkörteln pga misstänkta förändringar. Tack och lov visade det sig vara godartade celler men jag ska fortsätta med provtagning (punktioner) i andra halvan varje år. Nu är det dags igen i april och det är lite nervöst.



Skickar några värmande kramar till dig.

/Jenny

#17 - Viveca

Borde också gå och kolla upp en fläck.. Ångest! Hoppas det inte är någon fara för dig den här gången! Det är ju jättebra att kolla upp i tid, vilket du verkar ha gjort!

Mvh