bambi

Honungsstekt karré med majs, rostad potatis och gurksås


Idag så åt vi en jättegod middag från Enkla middagen - Honungsstekt karré med majs, rostad potatis och gurksås! Detta var tredje middagen som vi har gjort från Enkla middagen och vi har varit riktigt riktigt nöjda med alla middagar hittills. Zack har älskat maten, idag åt han upp allt på tallriken.

Det är himla skönt att slippa tänka på vad man ska laga för mat när man kommit hem efter jobbet och dagishämtning och allt. Middagarna är enkla att laga och tar inte så lång tid, vilket är perfekt med två små barn. Än så länge så finns Enkla middagen endast i Stockholm, så om ni bor här i Stockholm så rekommenderar jag verkligen er att testa denna middagstjänst.



ca 500 g benfri fläskkarré
1,5 msk flytande honung
1 tsk rosmarin
salt och peppar

Rostad potatis och majs:
500 g potatis, tvättad med skal
2+1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
salt och peppar
2 majskolvar (förkokta)

Gurksås:
½ gurka
2 dl lätt crème fraiche
finrivet skal av ½ citron

1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela karrén på längden och lägg på en ugnsplåt med bakpapper.
2. Ringla över honung och krydda med rosmarin, salt och peppar. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. (Efter 15 minuter läggs potatisen runt om karrén och efter 25 minuter majsen.)
3. Tvätta av och klyfta potatisen och blanda i en bunke med 2 msk olivolja, rosmarin, salt och peppar. Lägg potatisen bredvid köttet på plåten när det har gått 15 min av stektiden.
4. Dela varje majskolv i 4 bitar. Blanda med 1 msk olja och lite salt. Lägg majskolvarna bredvid köttet och potatisen efter ytterligare 10 minuters stektid. Stek tills köttet är klart, ca 15 minuter till.
5. Riv fint skalet på en halv citron. Skala gurkan och dela den. Skrapa bort kärnorna med en sked. Skär gurkan i tärningar.
6. Blanda gurktärningarna med crème fraiche, citronskal, salt och peppar i en bunke.
7. Servera karrén skuren i skivor med potatisen, majsen och gurksåsen.
#1 - Norrlänning

Annars finns ju linas matkasse över i stort sett hela landet. Verkar vara liknande koncept. Har tänkt pröva Lina matkasse faktiskt. Kul att du är nöjd med en annan variant. Kanske värt att testa :)

#2 - Anonym

#3 - jis

Låter som något för mig som knäopererades idag, kan ju inte åka och handla!