bambi

Is fodrade gummistövlar da shit?
Flera av er lovordar fodrade gummistövlar, men en läsare väckte också en tanke angående fodrade gummistövlar. Nämligen att fötterna inte andas så bra i ett par gummistövlar? Vad säger ni?

Jag vet att dom på förskolan rekommenderar också fodrade gummistövlar... men samtidgt så känns det ganska så viktigt att Zack inte blir fuktig om fötterna. Vi har tidigare haft goretex på Zacks fötter, men fodrade gummistövlar ju betydligt billigare så om dom i stort sett är lika bra (eller bättre) så kanske man borde välja ett par såna nu till våren. Några fler erfareneheter av fodrade gummistövlar?
#1 - Malin Elise

På förskolan går ju inte barnen hela dagar i stövlarna, så skulle Zack bli svettig så luftar han fossingarna sen när de väl är inne. Jag tycker fodrade stövlar är kanon när det är slaskigt och blött ute :-)

Det går att bada i alla pölar utan att bli blöt.

#2 - Ejkej

Jag är inte så förtjust i fodrade gummistövlar eftersom risken finns att de fortsätter vara fuktiga. På vår förskola ser de hellre att man har vanliga gummistövlar och så en socka och kanske en ullsula i, så det brukar vi köra på.

#3 - Malla

Se bara till att kolla innan du köper hur många grader de klarar av... Vissa fodrade gummistövlar är, trots att de är just fodrade, bara gjorde för att ha när det är x antal grader VARMT ute! Med tanke på att det fortfarande kan vara rätt kallt vissa dagar/mornar så vill man ju inte att barnen ska frysa om fötterna.

#4 - Sandra Michelle

Min dotter har fodrade gummistövlar och de funkar jättebra! Är det några fler minusgrader åker raggsockor på. Upplever inte att hon blir fuktig om fötterna.

#5 - Sara

Jag tycker att det är stor skillnad på olika fodrade gummistövlar. Vi kör bara på Vincent shoestores "Algot" som är HELT SUVERÄN. Inte tjockt fodrad, så det blir fuktigt, men ändå varmare än en vanlig gummistövel. Med varm sula och socka är den perfekt nu, och utan socka hela (slaskiga) våren. Inte så jättebillig, men otroligt användbar, enligt mig.

#6 - tankgirrl

vi har fodrade gummistövlar från skopunkten för 199:- de är underbara! de finns i rosa och svart :)

#7 - ullis

Tycker det är toppen med fodrade gummistövlar. Vi använder det till båda våra barn 3 och 6. Dom använder sina från hösten (då det börjar bli för kallt med gympdojor/snekers) tills det börjar bli kallare på vinter när isen fryser. Sen har dom plockast fram nu när det börjar bli milare och all snö smälter. Vi älskar våra.

Men alla är ju olika prova och se vad du själv tycker!

#8 - Marie

Men fotriktigheten på gummistövlar är ju hemsk! Helt platta och ingen dämpning i sulan... Tänk er själva att SPRINGA och KLÄTTRA i gummistövlar flera timmar per dag! Det skulle INTE jag vilja iaf!

#9 - Anonym

#10 - Mia

Men det finns som inte är platta. Köp inte biligaste sorten. Vi har haft Sluscher i flera år. På höst och vår på dagis. Vi har även ecco som är vattentäta. Vi behöver flera då man ju är ute både på dagis och hemma. Ute lääänge och kanske gå vidare nånstans Nanook jacka o byxa och ecco på fötterna. Dagis där man mer eller mindre bor i vattenpölar, Didriksons fleecefodrade gummiställ och Slucher. Den kombinationen har vi hart i tre år.

#11 - Helena - mamma till Alexander

Jag jobbar som förskollärare och jag tycker att fodrade stövlar är toppen! Men vanliga stövlar med en tjock socka i funkar också. Men som många här ovan skriver, det finns olika sorters stövlar, vissa är bättre än andra.

#12 - Anonym

Min sambo är anläggningsarbetare och arbetar därför utomhus stora delar av året. Han är inte någon fantast av gummistövlar. De andas inte, blir lätt fuktiga vilket leder till att man lätt fryser om fötterna. Själv tycker jag gummistövlar funkar kortare stunder, exempelvis vid trädgårdsarbete. Jag skulle inte vilja ha på mig det dagligen och därför behöver mina barn inte heller ha det. Här kör vi på den lite dyrare varianten med vinterkänga som är gummibeklädd en bit upp (ex från Kavat)!

#13 - Sarah

Jag har då aldrig svettats i mina fodrade gummistövlar, men jag har iofs inte använt dem så många gånger (ca 6 gånger under vår-sommar-höst). Dom är ju inte så varma bara för att dom är fodrade, men om du känner dig tveksam så gå på gortex istället. Det funkar ju bra det med, man ska gå på magkänslan ändå ;)

#14 - Sarah

förresten bambi menar du att ni ska använda fodrade gummistövlar nu? (jag tänkte mer längre in i vår, nu är det för kallt för det tycker jag).



Förlåt jag är lite trött i huvet. Jag kanske har missuppfattat vad du menar :P

#15 - Karin

Det är nog bra om fodret är löstagbart så det går att ta ut det och få dom torra ifall dom blir fuktiga!

#16 - null

Jag kan varmt rekommendera Tretorn optimist fodrade modell, Coop säljer den just nu för 149.50 - ett superpris! De håller till minus 10 och sitter jättebra. Andas bra pga att det är sånt foder i skaftet som brukar vara i ex. jackor som andas (hål) Ett foto finns här, den röda. Fast på coop här var den i röd/mörkröd. http://gummistovlar.se/modell/barn/page/4/

#17 - Dorothea - Ett nästintill trillingliv

Vi har fodrade gummistövlar dock är de inte särskilt billiga. Vi köper våra på vincent då de är de enda jag tycker barnen inte just blir fuktiga i fötterna av.

Våra kan med tillhörande ullsocka användas till flera minusgrader vilket jag tycker är tipp topp då deras viking skor är så himla varma!



Hoppas ni hittar nått som känns rätt för era barns fötter i skojungeln ;)

#18 - Karin

Vi hade alltid graningestövlar med raggsockor i, rejäl sula, vad jag minns fotriktigare än en gummistövel och håller typ i evigheter. Finns dock antagligen inte i rosa eller blommigt ;)