bambi

Jag fattar inte hur hon hann!



Efter att inte ha städat på två månader så har vi varit lite dåliga med att städa sen vi kom hem från Thailand. Jag tror att vi har dammsugit EN gång på dessa tre veckor vi har varit hemma.  *skäms*  Det blir ingen bra ekvation med en hårig katt, två barn och speciellt en bebis som stoppar allti munnen.

Så, jag tänkte att jag skulle ta tag i detta idag. Jag har städat och städat. Förut, när jag var gravid med Leah och hade foglossning, så hade vi en städerska som kom varje måndag och städade HELA vår lägenhet på 3 timmar. Alla 89 kvadrat, dammsugning, våttorkning, badrum, toalett, byta sängkläder, osv osv. Jag fattar inte hur hon hann! Jag har hållt på i 2 timmar och har bara hunnit dammsuga... Hon hade förstås andra rutiner och ingen bebis som ville klättra upp på dammsugaren, men jag vet ju vart allt är och vart allt ska vara... så det borde ju nästan gå jämt ut tycker jag.... men icke! Gud, va jag saknar vår städerska ibland....
#1 - Catti

Ja en städerska hade inte varit dumt. I vårt hem är vi 2 barn, 2 katter och 1 hund så trots att vi dammsög igår så flyger dammråttorna idag, tragiskt.

#2 - Beata

Känner igen det du skriver. Vi bor på 53 kvm och man tror ju att det ska gå att få undan allt och dammsuga på någon timme, men nej du, int emed en liten 14 månaders som helst vill sitta uppe på mammas arm under själva dammsugningen. Fördelen är dock att man får starka armmuskler. Att se saker från den ljusa sidan är nog en bra egenskap jag har. En städerska skulle vara drömmen trots allt, oj vad lyxigt och man behöver lite lyx i vardagen.

#3 - Emma

Ja det tar tid att städa med småbarn, här hemma behövs dammsugning varje dag pga en väldigt hårig hund (som snart borde vara hårlös med tanke på hur mkt han fäller), och även här hemma en 13 månaders som stoppar ALLT i munnen! Gillar nya designen förresten!

#4 - Rebecka

Det är bara rutiner :) Jag brukar städa en gång i veckan, och göra det ordentligt. Det tar faktiskt inte så lång tid (och då är det ändå hus på 110 kvadrat, med två katter). Men det tar helt klart längre tid med barn!

#5 - mrsjanuary

Här har vi oxå en liten en som stoppar allt i munnen så det dammsugs en snabbis varje dag. Har en mindre hårig hund men en superhårig katt dessutom.

#6 - jis

Jag växte upp med städerska, och det är verkligen smidigt! Funderar på att anlita någon nu när jag är nyopererad.. Dammsugning och kryckor går inte ihop!

#7 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Det är ju framförallt plockandet som tar tid, tycker jag, och jag antar att det inte ingick i städerskans arbete? Dammsugning är verkligen urtrist, men annars känner jag inte alls behov av någon städerska trots att vi har stort hus (200 kvm). Jag tycker nog snarare att tanken på att ha någon okänd person som röjer runt här hemma är lite obehaglig....:-/

#8 - Jessica

Snygg design!

Vi skulle också behöva en städerska men jag tycker att det känns olustigt att någon okänd ska gå runt i våran "lort" :)

#9 - Jenny M

Min lösning på det där tradiga problemet är en liten handdammsugare! Ja, alltså, den har ju ett skaft, alltså...haha...jag har iaf bytt ut den gamla stora bökiga dammsugaren mot en liten smidig sak, som är sååå lätt att bara plocka fram då och då! Ta det värsta i de utrymmen som snabbt blir skitiga, som hall och kök t ex. Och sen tar man den skit man ser helt enkelt...haha...lite då och lite då, tar bara några minuter, men man har aldrig riktigt skitigt ändå. =)

#10 - belinda

Jag röstar för städerska! Underbar vardagslyx :)

#11 - Diana

Ja en städerska skulle man ha speciellt när man har små barn, hinner ju inte med. Jag brukar städa som en tok när han har somnat våran lille prins.

#12 - Louise

en städerska vore fan inte helt fel, de är ju så grymt trist o städa.. :(



Hoppas ni har en fin dag.

#13 - Annica

Ja en städerska står på min önskelista när ekonomin tillåter! Jag försöker att få med mina barn så städar vi tillsammans, det brukar gå ganska bra men som du skriver Bambi så tar det lite längre tid med barn då det inte är effektiv städning hela tiden :) Dock avskyr jag grovstädning o putsa fönster etc. Det tar sådan tid!!!

#14 - Caroline

Köp en självgående damsugare! Du kan ställa in den på timer så att den kör igång när du är ute med barnen och så är det färdigdamsuget när ni kommer hem igen. Då är det i alla fall ett problem mindre! :)