bambi

Klassikern man aldrig tröttnar på - Kärleksmums
När jag var mammaledig med Zack så var jag helt insnöad på Kärleksmums. Utan att överdriva så bakade jag en stor plåt i veckan och åt upp i stort sett hela själv! Men det är ju så gott!

Mitt absoluta favoritrecept på Kärleksmums kommer från Leila Lindholm och då strör man över lite hackad Marabou mjölkchoklad med daim på smeten precis innan man stoppar in plåten i ugnen. Det är verkligen supergott med små knäckiga bitar blandat i smeten. Gäster brukar bli glatt överraskade  :)



5 ägg

4 dl strösocker

4 1/2 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 nypa salt

5 msk kakao

2 dl vatten

300 gr smör

200 gr knäckchoklad (jag använde marabous mjölkchoklad med daim)


1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt

3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.

4. Tillsätt vatten och smält smör.

5. Klä en 40 x 35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.

6. Strö över grovt hackad choklad

7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.


Chokladglasyr

2 dl vispgrädde

2 msk espressokaffe

200 gr mörk choklad 70%

2 dl kokosflingor


1. Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något

2. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.

3. Strö över kokos och låt glasyren stelna

#1 - Carro

Oj oj vad gott det där lät =) Måste provas!!

#2 - Ram

Mumms ser vekligen gott ut och ska gärna pröva och boka de hemma :D ´tack för du la ut recepten! :)

#3 - Annica

ja jag håller med de är fantastiskt goda! Ibland när jag är extra sötsugen så har jag frosting på istället för glasyren :)

#4 - Annah - Livet som tvåbarnsmamma

Dom är fantastiskt goda!! Var också besatt i dom när jag var gravid. och faktiskt så har jag just vart och handlat ingredienser för att göra dom idag :)

#5 - Sussi



Tack för receptet. Ska helt klart pröva den.

jag älskar choklad & daim.

Ha en bra dag

kram

s

#6 - Carola

Låter jättegott, förutom att det är kaffe i glasyren... Jag spottar och fräser så fort det är kaffe i, så vuxen att jag lär mig gilla det, det blir jag aldrig!

#7 - Alfva

Oj oj oj! Hur gott lät inte det där? Är ju farligt att läsa din blogg ju! :D

#8 - Milla

Tack :) Ska genast prova att baka dessa!

#9 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Dom är ju sååå goda!

Synd bara att det ska vara så onyttigt!

Har dock aldrig testat detta receptet, får göra det en dag, jag som älskar att baka =)

#10 - Sigrid

Jag har ett nästan likadant recept, fast inte samma glasyr, och det är så sjuuukt gott! Kärleksmums på cafeer är tyvärr oftast väldigt torra, men man ska ju som du skriver ta ut kakan när den är nästan kladdig, då blir det så saftigt att det nästan smälter i munnen.. mmm!