bambi

Måndagsfika: Toscagömmor
I helgen så testade jag även att baka Toscagömmor. Jättegoda kakor som passar perfekt tillsammans med en stor kopp te! Enkla att göra och försvinnande goda! Receptet kommer ifrån Kryddburken.




16 st
3½ dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
150 gram smör
1 äggula

1. Nyp ihop alla ingredienser med fingrarna i en bunke. Forma till en slät deg.
2. Dela degen i 16 bitar. Rulla varje degbit till en boll och forma den i handen till en liten ”mössa”. Lägg i aluminumformar.
3. Fyll med toscasmeten. Grädda ca 15-20 min i 175 grader.  

Toscasmeten :
75 gram smör
1 dl strösocker
1 tsk vetemjöl
2 msk vispgrädde
150 gram flagad, eller hackad mandel

1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka under omrörning 2 min. Dra av från plattan och låt svalna något innan du fyller formarna.

#1 - Marie S

Ser gott ut! Kommer ihåg att min farmor gjorde ngt liknande när jag var liten, fast det var med mjuk kaka under. Men tror jag ska testa att göra dessa en dag! =)

#2 - Else-Marie

Ser jättegoda ut. En fråga bara: Behöver man inte grädda efter man fyllt dem med toscasmeten? Om det behövs, hur lång tid ungefär?

PS: Tycker din blogg är helt underbar, du skriver fantastiskt bra. DS

#3 - Else-Marie

Tänk om man någon gång kunde läsa ordentligt. Det står ju faktiskt i receptet att man ska grädda dem efter man fyllt på toscasmeten. Tack, receptet ska provas.

#4 - Miosliv - mamma,pappa,barn,katt,hund - vardagen med en fotoblogg!

Tack för tipset! Jag brände mina lite dock men de som gick att äta var supergott :) la in lite bilder ifrån baket också ;)



Kram