bambi

Margarinet i våra skolor
En gammal vän till mig har reagerat starkt angående en kampanj om att få bort LÄTTA från våra förskolor och skolor. Margarinet som Livsmedelsverket rekommenderar innehåller inget nyttigt alls för våra barn och det finns även en namninsamling som man kan skriva på, som ska skickas till Jan Björklund.

Läs detta väldigt upplysande blogginlägget hos Sanna Ehdin.

#1 - Ann

Mmm, jag slutade att köpa Lätta för ca 1/2 år sedan då det inte är ett bra margarin.

#2 - jis

Varför används Lätta, för att det är billigast.. ? Om så är fallet är det hemskt. Tänker på barn som endast får mat i skolan, som inte får ordentligt hemma. Mat borde vara prio två, efter lärare.



I en kurs vi läste om nutrition fanns ett tydligt exempel.. De japaner som utvandrat till USA, hur deras barn och barnbarn växt mer på höjden och bredden, på grund av tillgången till mat. En annan typ av mat..

#3 - Caroline

Jag tycker att det är helt galet hur livmedelsverket kan rekomendera lätta och lättmjölk, när det finns produkter som är naturliga och har bra fetter i sig. Smör, Bregott och riktig mjölk är sånt som inte bara barn utan även vuxna borde äta. Allt annat är skräp och gift för kroppen..

#4 - Sandra Michelle

Jag blev arg sist jag var på föräldramöte och de ville övertyga mig om att lättprodukter är bäst för barn, och att barn bara behöver en liten mängd mjölk och bör dricka vatten. Många föräldrar ifrågasatte deras beslut men de hänvisade hela tiden till Livsmedelsverket. Skrämmande hur okunniga dem är...

#5 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Har skrivit under

#6 - Nuzzlie

Tycker precis som Caroline i inlägget ovan/nedan