bambi

Min 11-månaders bebis


Igår så fyllde Leah 11-månader! Snart ett år, min lilla bebis (och alltså snart ingen bebis längre)!

Leah vill gärna stå upp hela tiden och har börjat släppa taget och ta något steg. Men jag tror ändå att hon inte kommer att gå förrän hon är 13-månader som Zack var. Hon är inne i någon fas då hon ska stoppa in ALLT i munnen, men jag tror att det hänger ihop med att hon börjar få sina två översta tänder. Hon älskar att äta russin och smörgås.

Hon är oerhört social och pratig just nu. Hon älskar när man pussar och kittlar henne. Hon ÄLSKAR uppmärksamhet  :)

Och vet ni? Zack var ju 11 månader när han började på förskolan! Men Leah känns ju så liten, inte skulle hon kunna börja på förskolan nu?!?! Men jag har hört att man lätt tycker att andra/tredje barnet är så LITET och första barnet så STORT.
#1 - Anonym

Inte kan han ha varit 11 månader, man får inte börja förrän sin 1-årsdag.

Ha en härlig kväll/natt på hotellet och hoppas du kan sova hela natten!

/Suzanne

#2 - Linda m 3

För att inte tala om hur liten trean blir;)

#3 - BAMBI

Suzanne Han går på ett föräldrakooperativ och inget kommulant dagis, så jag vet inte om det är skillnad då? Han började i allafall skolas in 2 veckor innan han fyllde ett!

#4 - Anonym

Ja, då är det kanske annorlunda. Jag känner bara till hur det är på kommunala förskolor.

/Suzanne

#5 - Beata

Hur komer det sig att Zack började på förskolan vid 11 månader? Hur gick det då han skulle äta, kunde han gå och äta själv då? Nyfiken.

#6 - Sandra

Jag känner igen det där med att tvåan känns så liten! Min dotter var 15 månader när hon började förskolan. Det var jobbigt men hon tog det jättebra och det kom inte en enda tår. Men nu när sonen började 15 månader gammal så kändes han så liten!



Suzanne: Ang. åldersgränsen 1år på förskola så kan du få dispens från det om du har särskilda anledningar i en del kommuner.

#7 - Helena

Har i Australien far man pa manga stallen ha sitt barn pa dagis fran att dom ar 5 veckor gamla. Resultatet av i princip obefintlig foraldraledighet och ett valdigt karriarsdrivet samhalle. Riktigt sjukt ar det i vilket fall, och man blir paminnd om hur bra vi faktiskt har det.

#8 - Sara

Nej, inte ska barn börja på dagis om dom är under 1 år.

#9 - Madde

Oj va lik Leah är Zack på den bilden! Sötnöten! Jag tyckte det var alldeles nyss jag läste i bloggen att hon kommit till världen! Det var ungefär då jag började följa din blogg ! :)

#10 - Camilla

Hallå Rose-Marie



Vilken mysig blogg du har, jag har läst om er resa som ni nyss har gjort vilket har varit jättekul. Det ser ut som att ni har njutit riktigt ordentligt. Min dotter Wilma och din Leah är födda med en dag mellan, hon blev 11 mån den 26/3 och det är så kul att läsa om henne för min Wilma är precis i samma fas. Pratar från hon vaknar tills hon somnar och flörtar med folk hon känner och inte känner.



Även då jag tycker om att jobba som lärare så njuter jag av förmånen att få vara hemma och se alla små framsteg som Wilma gör. Saknar faktiskt inte jobbet alls ännu!



Hoppas allt är bra med dig!