bambi

Omotiverad nakenhet
Igår på Vakna med the voice så pratade Martin Björk om mini-serien som går på tv4 "Stockholm Båstad" (med Peter Magnusson och Ola Rapace). Martin Björk var lite upprörd över att det var så mycket omotiverad nakenhet i tv-serien. Det var bara män som var nakna och det var väldigt omotiverat, man hade inte behövt visa så mycket snoppar och rumpor tyckte Martin.

Jag tänkte direkt - "hur mycket omotiverat nakenhet är det inte med kvinnor på tv och film?"... det mesta att ju ganska omotiverat. Men nu var det män som var nakna och det var upprörande och jobbigt att se på. Interssant att det blev så annorlunda när man vände på en sån sak, okej med nakna kvinnor men jobbigt med nakna män.

Jag var tvungen att kolla på avsnittet och se om det var så mycket omotiverad nakenhet. Och ja, det var det kanske men inte mer än annars med nakna tjejer. Däremot så var serien väldigt överdriven. Ola Rapaces figur var överdrivet snuskig och t.ex. tafsade på sin tjejs bröst mitt framför sin kompis (som om någon tjej skulle låta sin kille göra så?!?!) och Peter Magnussons figur var överdrivet mesig och lät sig styras av sin bästa kompis. Det var helt enkelt väldigt stereotypiska roller, mycket tråkigt tyckte jag.

Har ni sett serien? Vad tyckte ni? Var det för mycket naket och snusk?
#1 - Sussi

Hej



Nej jag har inte sett serien, så jag kan inte säga nåt om den. Men efter vad du har skrivit så tror jag Inte jag har lust att se den.



Ha en forsat bra onsdag

Kram

Sussi

#2 - Matilda

Har inte sett serien, men den låter väldigt klyschig och sånt får man väl nog av ändå.



Jag läser en skrivarlinje på folkhögskola och vi pratar mycket om genus (det var jag som pratade om att min skola anordnade muffverkstad på internationella kvinnodagen). Jag och många i klassen tycker att det ibland kan kännas så hopplöst att vara medveten om hur de olika könsrollerna ser ut. Just oviljan det finns bland människor att lyssna på en och rent automatiskt dömer ut det som "feministtjat" (för vi feminister är ju onda människor som bara vill provocera här i världen). Därför är det så skönt att läsa din blogg och få känna "jaaa, det finns fler än jag som fattar!" :)

#3 - Mia

Såg halva första avsnittet gillade det inte alls kommer inte se resetrande.

#4 - Carro L

Inte någon höjdarserie precis! Så länge kvinnor är omotiverat nakna så ska det banne mig gälla män också tycker jag. Fast jag tycker inte att snoppar och rumpor är något att glo på. Ola är väldigt snygg så det kanske kan vara lite jobbigt för vissa män att se:-)

#5 - Helena Dacker

Har inte heller sett serien men jag tycker att det är ganska vanligt ändå att tjejer låter sig tafsas på av sina killar mitt framför ögonen på andra. Jag har sett det flertalet gånger...

#6 - N

Min mans bror tar sin tjej på brösten inför mig och andra. Det är skumt.