bambi

The ultimate Cake Pops guide


Cake pops är en klubba som man ska äta och innehållet är nästan som en kladdkaka! Supermumsiga!

Cake popsen kommer ursprungligen ifrån Bakerella som en dag bakade en sorts sockerkaka som hon blandade med cream cheese och rullade till bollar som hon sen doppade i choklad. Senare så testade hon att göra dessa bollar igen men satte dom på pinnar - och cake popsen var födda!



När jag letade runt på nätet så hittade jag två helt olika recept på cake pops. En som grundade sig på en slags sockerkaka (som Bakerellas ursprungsrecept) och ett annat som grundade sig på färdiga, köpta kakor. Så jag ville testa dom olika recepten och se vilket som blev godast!



Här kommer dom två olika recepten:

Kaka
100 g smör
1 dl (60 g) vetemjöl
1 dl (45 g) kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
smör och ströbröd till formen

Mixa ihop och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.

Kaka
2 paket Ballerina kladdkaka  (eller så kan man ta två paket med Oreos)


När ni har själva kakan klar eller kakpaketen redo så är det bara att slänga ner allt i en mixer så att det blir kaksmulor:



Sen så blandar man smulor med antingen 175 g jordnötssmör eller 75-100 gr philadelphiaost, alltså något kladdigt... så det kanske skulle funka med nutella eller liknande? Men har bara provat dessa två varianter.

När man har blandat ihop allt så rullar man smeten till små bollar som man trär på pinnar. Jag använde vanliga grillpinnar men det finns bättre och ordentligare pinnar att köpa här. Sen så är det bara att ställa in dom i kylen i ca 30 minuter så att dom blir lite hårdare.

När det har gått 30 minuter så är det dags att smälta chokladen. Det går åt fruktansvärt mycket choklad. Ca 300 gr. Man kan använda vilken slags choklad man vill, men jag föredrar den vita. Den mörkare var dock lättare att arbeta med då den stelnar fortare.



Sen kommer den svåra biten... så att dom blir riktigt snygga så ska man helst ha dom upprätt medans chokladen stelnar. Så antingen så kan man ha dom i en bit frigolit eller oasis... eller om man inte är lika rädd för att dom inte ska bli helt runda och fina så kan man lägga dom ner på lite bakplåtspapper:



Det går förstås också att använda lite karamellfärg i den vita chokladen och t.ex. ha ljusgrön choklad runt en cake pops som smakar mint. Cake pops känns som en sån kreativ sak att göra och passar bra på barnkalas (kanske inte för dom allra allra minsta).

Vilken version som var godast??? Jag gillade mest "orginalet", där man bakar en sockerkaka (fast med choklad) och smular sönder och använder philadelphiaost och vit choklad. Riktigt riktigt gott!


P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' (eller Facebook) så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)
#1 - Hoffsan

Mmmm ser jättegott ut. Får nog testa detta.

#2 - Jenny M

Jag brukar tunna ut den vita smälta chokladen med lite olja så blir det mkt lättare att doppa i den!

Sen brukar jag låta bollarna stelna lite i frysen innan jag sen tar ut dem, doppar pinnen i chokladen och sticker in den i bollen. Då fastnar bollen på pinnen och det är lättare att doppa dem i chokladen utan att bollarna trillar av. Sen brukar jag hälla strösocker i dricksglas och sticka ner cake popsen där för att stelna/torka, gärna i kylen så det går lite snabbare. =)

#3 - freja

vilken rolig idé!

#4 - alexandra

vilken härlig blogg du hade :D

#5 - Sarah

Det är inte schysst av dig att skriva sånna här inlägg, när du vet att jag följer din blogg ;)



Jag har hållt mig från att äta all sorts choklad (förutom vit) sen i somras och nu fick jag ett sånt där jättesug efter kladdkakor, mjölkchoklad, toblerone och cake pops (ser så gott ut, men jag skulle knappast kunna hålla mig till en).



Hur gör jag nu? Jag måste nog dämpa mitt sockersug på nåt sätt nu iaf :P

#6 - Sussi

Perfekt till Kalas/fest



tack för tipset. Låter smarrigt



Kram

Sussi

#7 - Pudding

Det här måste jag göra någon gång!



Perfekt att du har testat två recept, och kan "rekommendera" det ena - för då vet jag vilket jag ska göra!



Gillar dina recept - får en hel del inspiritation genom dem. Har bara en liten fråga/fundering....du har alla recept under en kategori - så om man letar efter ett visst recept så får man ibland scrolla en hel del. Om du hade haft recepten i några kategorier, så hade det kanske varit lite lättare att snabbare hitta det man letar efter...bara en liten tanke....

#8 - Anna

Fin blogg! Och detta måste jag testa, är dock väääldigt lat av mig.. men får se om jag tar mig i kragen nån gång, för det ser och låter ju grymt gott! :D

#9 - Ellen

oh herre min jävlar, det där lät och såg nog ut som det godaste jag har varit med om! åh, måste testa att göra nån gång!

#10 - Anonym

Men åh va fina. Det där måste jag testa.

#11 - Madeleine

åh vad gode dem ser ut att vara! har velat göra cakepops länge nu.

#12 - Petra

de här ska jag prova och kanske ha på min 25 års fest! :D

#13 - norrlänning

Blev inspirerad av dit recept så prövade göra en egen variant. Såhär blev det http://mybigthings.bloggplatsen.se/2011/03/21/4910858-cake-pops-med-kladdkakefyllning/

Det blev toppen!! Tack för tipset!

#14 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Såna här ska jag å Ville baka nu.

#15 - Rannva

Fick precis en idé; Gör två skålar med smält vit choklad, och färga den ena lite röd med karamellfärg. Doppa först ena halvan i det röda, och andra halvan i den vita. Gör en rand av mörk choklad eller ett lakritssnöre, och så har du en pokéboll för pókemonälskande ungar xD

#16 - Ninnie

Men då! Jag slickar ju nästa på skärmen bara för att det ser så gott ut!