bambi

En försmak av sommaren: Jordgubb- och vaniljpaj
Bjud på en försmak av vår och sommar med denna ljuvliga paj! Överraska dina gäster med jordgubbar i pajen och låt dom njuta av den goda kombinationen jordgubbar och vanilj. Det är perfekt att använda jordgubbarna som finns nu som inte är alltför söta. Baka denna underbara paj och känn hur doften av jordgubbar och vanilj sprider sig i ditt hem (den är värd att baka enbart för doftens skull)!




ca 500 g jordgubbar
1/4 dl socker
1/4 dl mjöl
4 tsk vaniljextrakt

Topping:
1½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
75 g kallt smör
50 g mandelflarn
½ dl socker

1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Rensa jordgubbarna och lägg dom i en pajform. Strö över socker, mjöl och vaniljextrakt. Skaka om formen lite så att allt fördelar sig jämnt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och smör i en bunke med fingertopparna tills det blir som ett fint "grus". Rör ner mandelflarn och socker med en gaffel.
4. Fördela toppingen jämnt över jordgubbarna. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt pajen stå i minst 10 minuter innan servering.

P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' (eller Facebook) så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)
#1 - ♥anna♥

Låter helt ljuvligt god. Måste testas. Vart hittar man vaniljextrakt?

#2 - BAMBI

anna Det brukar man hitta bland bakartiklarna. Finns i dom flesta mataffärerna!