bambi

Vecka 12 - #49 Crochet jacket




Denna veckas Odd Molly sponsrades av Tintin Style som skickade mig en #49 Crochet jacket. Koftan som är i 100% bomull finns i färgerna lite indigo, vintage berry, dark powder, military, mid apricot, indigo, almost black, indigo stripe och chalk.



Crochet jacket är en kortare version av den gamla klassikern Crochet Grandmas coat. Precis som Grandmas coat så är också Crochet jacket helt handgjord.

Crochet jacket har enkla detaljer så som dragkedjor i ärmsluten, vita markerande stygn, texten "odd molly" i ryggslutet och dragkedja fram (till skillnad mot Grandmas som har knappar).

Man känner direkt när man plockar upp Crochet jacket tyngden och man vet att det är en ordentlig kofta. En kofta som till och med kan användas som vårjacka eftersom den är så tät virkad.

Till skillnad från Grandmas coat, som är stor i storleken, så tycker jag att Crochet jacket är lite i minsta laget. Jag har min vanliga storlek (storlek 2) på min Crochet jacket och den är lite tajt när dragkedjan är uppdragen. Men den kan helt klart användas öppen och kommer nog fungera bra som vårjacka framöver.

#1 - Viveca

Jag tycker att jackan ser fin ut på, men när man ser bara den på bild ser det ut som en "tråkig herrjacka"...

Mvh