bambi

Zack är tillbaks på förskolan
Idag så är Zack tillbaka på förskolan. Han var väldigt tystlåten i början och ville inte alls svara på några frågor som pedagogerna och barnen ställde om Thailand. Men sen så började vi prata om elefanterna och eremitkräftor så lossnade det lite. Hoppas att det ska gå bra idag för honom.

Kallt som fan är det ute. Fast termometern visar bara nollgradigt så jag har förstått att det är inte kallt jämfört med tidigare väder. Ja, det känns lite ovant att ha en tjock kofta, dunjacka och frysa om öronen. Jag vill tillbaka till värmen. Tror att jag kommer hålla mig inomhus tills det verkligen blir vår!


Och tusen tack för varenda kommentar som ni lämnar till inlägget om tvättmaskinen. Vågar jag hoppas att vi vinner den? Jag vet inte, jag har aldrig vunnit någon sån stor grej. Jag vet att vissa tycker att någon annan, som kanske är arbetslös eller ensamstående med barn, borde vinna en ny tvättmaskin istället. Men har inte alla samma rätt att få vara med och tävla? Är det bara människor som har det dåligt ställt som ska vara med i tävlingar? Då kanske vi borde lägga till det i tävlingsreglerna: Obs! Du måste ha varit arbetslös i minst 2 år och ha tappat minst 3 tänder och inte ätit på 3 dagar för att få delta. Nej, men jag vill faktiskt också vinna någonting ibland... jag har faktiskt aldrig haft en sprillans ny tvättmaskin. Så, ni får jättegärna fortsätta kommentera.
#1 - Matilda Andersson

Hej! vilka fantastiska bilder från er vigsel!



jag och sambon går i giftemålstankarna lite, nu när dottern är här och så.



vi skulle kunna tänka oss att gifta oss utomlands, precis som ni! jag har lite frågor som jag hoppas att du kan hjälpa mig med.



Är det jobbigt helt praktiskt att gifta sig i thailand? -tänker på pappersarbete och så?

När bör man börja planera? och VAR ska man börja? vem ska man kontakta osv...hur går vi tillväga?

En fråga som du kanske inte vill svara på men då vi inte har allt för mycket pengar så tycker vi att det vore så fint och mysigt att gifta sig på en sandstrand i thailand, intimt, det blir VÅR dag och ingen annans. Man ska ju inte gifta sifg för att ordna en fest för nära och kära?

Plus att man kan gifta sig och slå ihop bröllopsresan iett. Perfekt!

Vad kostar det att gifta sig? Inklusive allt? Vad kan man räkna med, hur mycket bör man spara undan?



Hur kom det sig att ni valde att gifta er utomlands?



Oerhört tackam för svar! <3

Matilda

#2 - Maria

Jag håller alla tummar jag har att du vinner, jag har lagt en kommentar

Jag är arbetslös och ensamstående men tycker det är helt ok att gå ner i tvättstugan samt har inte plats för en tvättmaskin så jag tycker ni är värda att vinna

Du är rolig, alla får vara med att tävla, kram

#3 - Sofie

Men tänk på att det bara är en kommentar per IP-nummer som kommer att räknas till tävlingen...Så om samma läsare kommenterar 10 gånger från samma IP så hjälper det inte...Håller tummarna för dig!

#4 - BAMBI - hemma i kalla Sverige igen :(

Sofie Jag är inte helt säker på att det är så, för hur ska dom kunna se alla ip-nummer och gå igenom ALLA??

#5 - Amanda

Självklart får alla vara med och tävla, men personligen lägger jag inte min "röst" på någon som utan problem skulle kunna köpa en själv. :-)



Nu är tävlingen om en dyr vardaglig grej som många behöver, och just p.g.a. att sådant kostar - så tycker jag att det skulle vara roligare om en person som inte skulle ha råd med sånt själv kunde få vinna.

#6 - Sofie

Hej..



Ja, jag vet inte..Läste det hos på Lofsans blogg..

#7 - Anna

Jag tror nog att när man ahr råd, som ni två, så är det ju inte samma vits med att tävla, varför inte köpa n bara? Jag ser hellre att någon med låga inkomster vinner. Var glad att ni har det bra ekonomiskt, men ha hjärta för de som ej har det. Jag tycker du ofta inte verkar förstå att de flesta inte har det som er.

#8 - Anonym

Jätte bra skrivet anna

#9 - BAMBI - hemma i kalla Sverige igen :(

Anna Vi köper inte bara en eftersom det är så otroligt mycket annat vi skulle behöva köpa först - nya köksmöbler (stolarna håller på att gå sönder), ny tv, ny diskmaskin, mm. Sen så skulle vilja anordna en bröllopsfest åt våra vänner. Vi har inte direkt mycket pengar kvar efter vårt bröllop och bröllopsresan. Så därför skulle det vara väldigt roligt att få vinna en ny tvättmaskin istället för att vänta 3 år tills vi har råd att köpa en själv.



Visst är det andra som säkerligen behöver tvättmaskinen bättre men tävlingen går inte ut på vem som behöver en ny tvättmaskin mest och tävlingen är inte heller öppen för alla.

#10 - Anna

Du har det du behöver, så sluta håll på! Någon stakare behöver det bättre. Va inte så egoistisk!

#11 - BAMBI - hemma i kalla Sverige igen :(

Anna Vem är denna stackare som du tycker ska vinna? Det är inte så många som deltar i tävlingen så det vore kul att veta...



Och jag vet inte vem du tror du är som säger "slut håll på" när det gäller min blogg?? Jag får väl skriva vad jag vill på min egen blogg. Det är väl snarare du som ska sluta "hålla på" och kanske sluta läsa min blogg som du verkar störa dig så på?



Jag uppskattar verkligen att mina fina bloggläsare vill göra detta för mig. Det känns verkligen som att jag får något tillbaka (även om jag inte vinner tvättmaskinen) när jag ger ganska så mycket av mig själv och min tid till mina läsare.

#12 - BAMBI - hemma i kalla Sverige igen :(

"Anna" - jag ser att du sitter i Hägersten... vilket sammanträffande att både du och Lofsan, som också tävlar om tvättmaskinen bor i Hägersten. Är det inte lite fult att hålla på och skriva sånt när du också verkar ha råd med en ny tvättmaskin? Vad ger dig mer rätt att tävla om den än mig???

#13 - Sofie

#14 - Sofie

Måste bara säga att jag läser Lofans blogg också och hon bor inte i Hägersten!! Skärp dig!

#15 - BAMBI - hemma i kalla Sverige igen :(

Sofie: Ok... då var det ett läskigt sammanträffande att någon med exakt samma förnamn och efternamn som henne bor i Hägersten. Vad ska jag dra för slutsatser?

#16 - Sofie

Lofsan bor inte i hägersten, läser man hennes blogg så vet man det :)

#17 - BAMBI - hemma i kalla Sverige igen :(

Sofie: Ok, då tror jag dig. Riktigt läskigt sammanträffande då... att någon i Hägersten skriver dessa kommentarer till mig och någon med exakt samma namn som en annan deltagare i tävlingen bor i Hägersten. Men du kanske förstår att jag drog dom slutsatserna...

#18 - Mathilda

Jag tycker det är rent trams att hålla på och säga att vissa inte skulle vara värda vinsten. Det var samma visa när Engla tävlade om en resa och folk hade då synpunkter på att hon, som det ändå "går bra för", skulle få en gratisresa.



Det är klart att det finns någon som har en mer ansträngd ekonomi och ett större behov av tvättmaskinen/en resa/whatever men det hindrar väl inte den/de här personen ifrån att också tävla? Tycker man nu inte att du skulle vara värd vinsten så får man väl helt enkelt bara låta bli att lämna en kommentar till det specifika inlägget?

#19 - Anonym

Tänkte också på det att det var många som kommenterade att en ensamstående fattig mamma borde vinna. Men hur många av de som skrev det letade upp denna "stackars mamma" och la en röst i hennes blogg? Knappast ingen tror jag, utan de klagade mest! Och det finns förmodligen hur många som helst där ute som är fattigare än du och då borde få tvättmaskinen. Men nu vet jag ingen sån som deltar i denna tävling och jag läser ju din blogg så...

#20 - Amanda

"nya köksmöbler (stolarna håller på att gå sönder), ny tv, ny diskmaskin, mm. Sen så skulle vilja anordna en bröllopsfest åt våra vänner."



Det mesta du nämnde (förutom köksmöbler) är lyxartiklar - många har definitivt inte råd med tv eller diskmaskin. I varje fall inte nya och dyra sådana. Köksmöbler vet jag en del som faktiskt köper begagnat, för att de inte har råd. Och bröllopsfester får hållas i stramaste laget för att det överhuvudtaget ska gå. Du förstår säkert min poäng.



Alla får vi tycka och rösta som vi vill, och jag står fast vid vad jag sagt. Ni har inga problem att köpa en sådan för egna pengar - om inte nu, så i varje fall såsmåningom. Så röstar jag på någon så lägger jag inte min röst på några som bor i innerstan, har två inkomster (varav en förmodligen är snorhög á la advokat), köper märkeskläder till ungarna, reser i 2 månader till thailand och gifter sig, köper odd molly-kläder etc. etc. etc.



Jag tycker INTE illa om dig, tvärtom - du verkar vara en toppenhärlig person. Men du är inte den som är mest värd en sprillans diskmaskin! Eller ja, värd och värd är väl fel ord. Du förtjänar säkert en, men du är inte den som är i behov av en gratis sådan om man säger så. ;)

#21 - Martina (Tävling hos mig)

Det brukar stå hägersten om mig också men jag bor i en "ort" i närheten. Samma sida av stan iaf kan man säga. Det är så att det står HÄgersten även om man bor på annat ställe.



Och jag måste säga att det är fånigt att gå in på någons blogg och vara sur över att den personen jobbat ihop röster till en tävling och alltså följt reglerna.

Som Bambi skrev så står det inget i reglerna om eventuellt inkomsttak...



Däremot Bambi så KAN de faktiskt ha som policy att räkna endast en röst per IP (fast det brukar stå så i tävlingen då också) När Vi Föräldrar hade sin fototävling förra året så hade en tjej jobbat stenhårt och var 1:a....tills de började gå igenom hennes röster och strök en massa för att de kom från samma IP alternativt hade kommit in under samma korta tidsperiod!