bambi

Huvudsaken är väl att den är hel och ren?Tacopaj

Det verkar som jag får bjuda er på hela veckans middagar  :)  Det är väl bara att köra på! Först ut var denna grymma tacopajen. Jag var så oerhört sugen på den och det är roligt alternativ till dom tradionella tacosen!Pajskal
150 g smör
3 dl vetemjöl alt. dinkelmjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning
400-500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten

Creme fraiche fyllning
1 dl creme fraiche
½ dl vatten
1 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
½ förpackning cocktailtomater
150 g riven ost

1.) Sätt ugnen på 225 grader.
2.) Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform. Gör några hål i degen med en gaffel och förgrädda skalet i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
3.) Bryn köttfärs i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt koka i ca 5 minuter.
4.) Blanda creme fraiche, vatten, paprikapulver och chilipulver i en skål. Smaka av med salt.
5.) Halvera tomaterna.
6.) Fyll pajskalet med färs, häll över creme fraiche blandningen. Täck med tomathalvor, strö över ost och pudra till sist över lite paprikapulver.
7.) Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera med sallad, tacosås och gräddfil!

 

Mumingodis med naturliga arom- och färgämnen
På tal om godis (som gårdagens fråga handlade om) så fick vi hem en ny sorts godis från Fazer att prova på - Mumingodis!Det kan ju vara lite läskigt med alla färgämnen när man börjar ge barnen godis. Speciellt efter alla larm om azofärgämnen som kan göra barn hyperaktiva, koncentrationproblem, mm. Detta är ämnen som ändå är tillåtna enligt livsmedelsverket och kan finnas i godiset man köper till sina barn.

Så jag tyckte att det var ett bra intiativ av Fazer att tillverka godis med helt naturliga arom- och färgämnen, dessutom med älskade Mumin! Zack fick prova en tablettask och godiset fick mycket gott betyg av honom (även av mamma som tjuvsmakade lite)!