bambi

Att få vara mamma


Grattis på Mors Dag, alla fina mammor! Jag känner mig så oerhört privilegierad som har två fina barn. Två fina, friska och glada barn!

Jag och min vän som är gravid pratade häromdagen om tiden innan vi blev gravida. Hon minns tiden när jag pratade om att jag kanske inte ville ha barn alls. Maken ville definitivt inte ha barn. Vi ville ha frihet. Men sen så hände något, nästan som över en natt, och vi kände båda att vi ville försöka bli gravida. Det var runt den tiden då maken friade till mig och vi båda kände att vi ville vara tillsammans resten av våra liv. Vi hade valt varandra och då kändes det som rätt tidpunkt att börja tänka på barn.

Men vi visste ju inte ens om det skulle gå, vi har några vänner som har haft svårt att bli gravida, så vi tänkte att det kanske skulle ta ett år eller så. Vi fick se... men efter två månader utan skydd så visade stickan plus! Jag minns den dagen så väl eftersom det var dagen innan julafton och både jag och maken var helt chockade. Vad hade vi gett oss in på?!?! Jag ringde runt till vänner och var lite halvhysterisk. Allt kändes så läskigt och pirrigt just då. Tur att man har 9 månader att förbereda sig!

Men jag älskar att vara mamma och ångrar inte en sekund att vi valde bort "frihet". Tänk va mycket fint vi har fått! Alla stunder då Zack säger att han älskar mig eller han spontant ger mig en kram eller puss, det skulle aldrig välja bort för något i världen! Tänk vilken gåva att få följa en liten människas liv och utveckling på nära håll och få påverka den från start. Tänk att få känna att man är en av dom viktigaste personerna i denna lilla människas liv, att ibland så duger det bara med en kram från just mig och ibland är det bara just jag som läser sagan på rätt sätt. Det är en stor gåva att få vara mamma.
#1 - Christine

Vad fint skrivet...

#2 - Viola

Ja det är ett underbart privilegium (om man nu kan säga så?) att få bli mamma!



Sen verkar det som att det där med vad frihet innebär tolkas så olika beroende på vem man frågar. Jag har ju aldrig upplevt någon klassisk "frihet" eftersom jag blev mamma så tidigt, men jag har aldrig känt mig särskilt begränsad av det trots omständigheterna. Det är skönt att vi lever i en tid som inte tvingar oss att välja antingen det ena eller det andra.

#3 - Skrotmamman skrotar vidare -14 månader mellan barnen

Åh vilket fint mors-dag-inlägg. Jag snor nog den tanken till mitt inlägg (om jag får iväg något idag, målar om i barnens rum! Phu!)

#4 - Emma-Lou

Vilken härlig och vacker historia :-)

#5 - John Hedqvist

Rose-Marie..

Det ar gott att se ditt inlegg, kenns so bra att se ditt liv ar som det ar menat att vara. Vi hade morsdag 8e Maj i

USA, o jag tenker alltid po min rara mor som jag saknar

efter hon gick bort 2006. Det besta till dej o din familj.

#6 - i min lilla lilla värld

Jag ser det då inte som att välja bort frihet. Jag vet att vissa kan tycka så och att man får OFFRA saker. För mig är wilda och minibebis det bästa som har hänt och har fått så mycket MER pga dem =)

#7 - Annica

Ja det är verkligen ett privilegium att få bli mamma. Det är inte alla som kan eller vill bli förälder. Det måste vara oerhört smärtsamt för de som så gärna vill. De som inte vill, ja det är ju upp till var och en men de går miste om det bästa i livet, tycker jag. Det är jobbigt många gånger att vara förälder det ska man ju inte förneka, men som du skriver Bambi så är det värt allt, man får så mycket av de små liven. Att ha barn är ren kärlek, helt underbart, äkta glädjekälla!