bambi

Bakspiration - bakböcker jag inte kan vara utan!

Som ni vet så älskar jag att baka och så fort jag ser att det finns recept i en tidning så scannar jag av den och ser om det är något jag skulle vilja testa. Likadant när det är matlagningsprogram på tv. Jag försöker suga åt mig alla tips som tv-kockarna kommer med, för dom kommer verkligen med massor med bra tips för att underlätta matlagningen!

Sen när man har bakat en hel del så lär man sig vad man tycker om och hur man kan förenkla en del recept. Jag har börjat mer och mer att göra om recept som jag hittar. Här kommer mina bakbiblar:


Leila Lindholms "A piece of cake" är en favorit sedan länge. Jag har gett den till många av mina vänner i present *tips* och jag har testat många av recepten i den.

Den känns som en bra bok att börja med när man vill baka lite roligare mjuka kakor och cupcakes. Många av hennes recept är väldigt amerikanska men med en svensk touch och om man vill börja baka cupcakes så många man våga sig på lite mer amerikanska recept och då är detta en bra början.



 


Min nya favorit är denna - Lyxiga cupcakes och läckra kakor: bakverk från berömda Hummingbird Bakery. Lite mer avancerad än Leilas bakbok då man t.ex. skriver ut mjöl, socker, mm i viktmått så det är bra om man har tillgång till en hushållsvåg.

Men den har så mycket underbara bakverk så man börjar dregla bara man bläddrar i den. Massor med goda och underbara cupcakes! Kostar bara 98 kronor så den är verkligen ett fynd!!


Tidningen som är ett måste för alla som älskar att baka - Baka! Massor med fina bilder och trevliga recept. Jag hittade den i mataffären och var tvungen att köpa den! Jag har även börjat prenumera på den då dom hade ett jättebra erbjudande just nu: 3 nr + Kakboken för endast 89 kronor (klicka på länken här ovanför för att komma till erbjudandet).




Har ni några tips på andra bakböcker som är värda att inhandla?

#1 - Manda

Jag måste tipsa om Kladdkakor, skriven av Maria Öhrn. Det är min absoluta favorit "bakbok"! Det är enkla, snabba och gudomligt goda recept i den! :)

#2 - BAMBI

Manda Ja, den har jag också! Den är superbra, älskar cookiesbrowniesarna som finns i den :)

#3 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Skulle önska att jag tyckte att det var kul att baka! Blir ofta väldigt baksugen när jag ser dina fina recept, men tycker att det känns så motigt att sätta igång. Matlagning däremot är ett av mina stora intressen, och precis som du älskar jag matlagningsprogram av alla slag, kokböcker och mattidningar. Men några tips på bakböcker har jag tyvärr inte...

#4 - Sussi

Hejsan längesensist



Tack för de härliga bak bok tipsen.

Ska helt klart ta & göra de med.



Ha de så bra

Krammis

Sussi