bambi

Svar på läsarfråga + veckans middagar
Catarina om WeRFamily:
Blev lite nyfiken när du skrev att du inte äter fisk. Jag äter inte heller fisk av den anledningen att jag inte tycker det är gott. Men funderar på hur jag ska göra när det är dags för dottern att börja äta fisk. Visst kommer det gå bra i början men en dag kommer hon ju undra varför jag inte äter det och kanske därför inte vill äta det själv! Vore ju inte så bra! Vill ju såklart att hon ska äta det! Hur gör ni? Eller hur har du tänkt göra sen? Ska man tvinga i sig fisken o säga - åh va gott! eller hur ska man lyckas förklara att man inte tycker det är gott men att hon ska äta det ändå!? Hoppas på ett bra svar! ;)


Svar: Vi försöker äta fisk någon gång i veckan, men i realiteten så blir det nog snarare en gång varannan vecka. Jag tvingar i mig fisken/skaldjuren och ibland smakar det till och med rätt så gott! Men jag låtsas tycka om det för barnen skull. Fake it 'till you make it!


En sak som är så jäkla bra med att samla alla sina favoritrecept i bloggen är att man enkelt att fixa en veckomatsedel genom att gå igenom kategorin med recept och välja ut vad som ska ätas (gärna i samband med det som det är erbjudande på i butiken just denna vecka).

Så denna vecka ska vi äta:


Måndag: Fyllda cannelloni med kyckling och ricotta
Tisdag: Kung Bao Kyckling
Onsdag: Tacogratäng
Torsdag: Pasta med ost- och skinksås
#1 - Anonym

Varför så orolig att dottern inte skall äta fisk? Jag är vegetarian och min sambo är vegan. Inga djurprodukter äts i min familj och alla mår prima bra!

#2 - LILITH - Sveriges mest menlösa blogg

Nånting som absolut inte har med inlägget att göra, men är inte bilden till det här blogginlägget en av dina gamla bilder? http://vastragotaland.blogspot.com/2011/05/kattsand-och-vatten-en-helt-vanlig.html

#3 - tangirrl

När ni sparade pengar till Thailandresan drog ni ju in massor på matkostnaderna och du tipsade om recepten och hur mycket det kostade, har du kvar dem? Hittade massor gott där! :)

#4 - Sigrid

Anonym - kanske för att det är väldigt nyttigt med fisk?



Jag har samma problem som du Bambi, jag äter inte fisk och har inte gjort så länge jag kan minnas. Jag provar ett par ggr/år för att förhoppningsvis vänja mina smaklökar men hittills har det inte gått alls. Jag kväljs nåt otroligt och ibland kräks jag. Jag kan inte ens äta omega-3-kapslar för att jag kräks när smaken av fiskolja kommer upp från magen om jag rapar.. Det är rätt socialt handikappande att inte äta fisk. Jag önskar verkligen att jag älskade fisk både för att det är så nyttigt och för att en stoor del av alla middagar man går på är baserade på fisk och det är inte roligt att sitta där och känna sig kräsen. Men till mitt försvar så är jag verkligen inte kräsen längre även om jag var det när jag var liten, utan jag försöker verkligen även om jag inte nått nån framgång hittills..

#5 - BAMBI

Precis! Det är verkligen social handikappande! När det bjöds på sushibuffén där på eventet så fick jag sitta och bli jättehungrig och skynda mig hem därifrån för att få i mig nåt. Hemskt trist. Jag önskar verkligen att jag kunde tycka om fisk och därför vill jag att mina barn ska lära sig att tycka om det också.

#6 - Anonym

åh, dom där canneloni har jag provat efter att såg receptet i din blogg! Det var sååå gott, mums

#7 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Varför ska man tvinga sig själv att äta ngt som man inte tycker om?

Jag skulle aldrig tvinga mina barn att äta ngt de inte tycker om.



Det är väl viktigt att visa för dom att man behöver inte tycka om allt.



Jag har aldrig tyckt om fisk och aldrig ätit det, jag mår lika bra för det =)

#8 - Elin F

Min son ääälskar fisk =) och det roliga är att när han var i magen så hade jag dille på att äta fisk. Jag åt fisk i parti och minut. hur mycket som helst. så inte konstigt att han gillar det ;)