bambi

Helt ljuvlig - Blåbärskaka

Perfekt att bjuda på till Mors Dag - Blåbärskaka med glasyr. Denna blev helt underbart fluffig och är en fröjd både för smaksinnena och ögat. Vem kan tacka nej till en bit när man ställer fram en sån här kaka?





175 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
3 ägg
½ tsk vaniljessens
3 3/4 dl mjöl (ta ca 4 dl om du använder dig av frysta blåbär)
1 msk + 1 tsk bakpulver
1 1/4 dl creme fraiche
125 g färska blåbär (eller frysta)

Glasyr
10 dl (600 g) florsocker
100 g smör, rumstempererat
250 g creme cheese

Florsocker + lite färska blåbär att dekorera med

1. Värm ugnen till 175 grader
2. Vispa samman smör och socker till en lätt och luftig smet.
3. Vispa ner ett ägg i taget.
4. Vispa ner vaniljessens, mjöl och bakpulver och vispa tills allt är välblandat.
5. Tillsätt creme fraiche och vispa tills smeten är lätt och fluffig.
6. Rör försiktigt ner blåbären med en sked. Häll smeten i den smorda och mjölade formen och släta till smeten lite innan du ställer in den i ugnen.
7. Grädda i 40-50 minuter (kolla med en sticka så att den inte är kladdig).
8. Låt kakan svalna ordentligt innan du brer på glasyren.
9. Glasyr: Vispa ihop smör och florsocker till en slät smet. Tillsätt sedan all creme cheese och fortsätt och vispa tills glasyren är fluffig (ca 5 minuter). Om mna vispar för länge så kan glasyren bli för lös, ställ in den i kylen en stund då.

P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av dessa underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)

#1 - jis

Tack för tipset! Den ska jag minsann göra en egen variant av i helgen :)

#2 - towis

din blogg är inte så jättebra med tanke på beach 2011 som står för dörren ;) Vill testa allt du bakar!

#3 - Jessica

jisses vad god den ser ut! måste nog göra denna nångång :D

#4 - Rebecca

Ska testas så fort blåbären har fått lite färg :)