bambi

Huvudsaken är väl att den är hel och ren?



#1 - Moa

Jag stryker alltid, är närmast allergisk mot ostrykta kläder, det ser inte bra ut, men smaken är som baken, delad.

#2 - husmodern

Jag har en barnbok, Minus i stora världen eller något sådant, iaf där är det en tant som säger "huvudsaken man är hel och ren, så gör det inte så mycket om man är lite smutsig och trasig" :D

#3 - LILITH - Sveriges mest menlösa blogg

Jag kan inte komma ihåg när jag strök något sist.

#4 - andrea

Jag stryker ocksa precis allt. Jag tycker att det ser sa ovardat ut med skrynkliga klader. Men som Moa sa - smaken ar som baken....

#5 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Men det känns ju inte som om man har tid att styrka kläder! Man har ju knappt tid att duscha vissa dagar... då hamnar strykning lååååångt ner på prioteringslistan!

#6 - Karoliina

näääe, här stryks ingenting mer än om det är väldigt speciella omständigheter, sånt orkar inte jag! :P

#7 - Catti

Jag stryker inget utan hänger kläderna slätt så behövs det inte, i alla fall inte så mycket. Med 2 barn finns det så mycket annat roligt att göra.

#8 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

HA! Har inte strukit ett plagg på flera år..... du är icke ensam. För det första pga tidsbristen.

För det andra för att jag är superkass på att stryka.

Har strukit panelgardiner typ 4 ggr senaste två-tre åren, dock.



Gubben vill gärna ha struket, men bara arbetsskjortorna, och ibland fuskar han med tröja över (så bara kragen sticker upp)

Men då får han stryka dem själv.

#9 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Catti Vi hänger också upp skjortor och sånt när det är tvättat och blött. Men den här blusen blev rätt så skrynklig ändå :/

#10 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Så kom jag på, att det har ju att göra med vad det är för material på plagget. Enkla bomullströjor och liknande behöver ju inte strykas om man skakar ur dem och hänger och torkar (gärna på galge, men blir oftast tvättstället)

Jeans och tajts slår jag ut, viker en gång över lina. Det duger.



Sen är väl strykningen det minsta problemet, när man ständigt har fläckar (dygnet runt) av diverse barn och barnahänder (och är väl inte 100% oskyldig heller)

#11 - Tessa

Nej, herregud, strykning är totalt bortprioriterat. Någon gång när jag ska på fest eller måste ha en finskjorta på jobbet tar jag fram det, men högst motvilligt.



Och hel och ren är jag inte heller så bra på. Men jag duschar själv varje dag i alla fall ;-).

#12 - Angelica

En liten Molly fråga, vet du när vårkollektionen brukar börja reas ut?

#13 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Nä usch, jag stryker aldrig någonting (möjligen vid något mycket speciellt tillfälle). Det måste vara det tråkigaste som finns och en riktig tidstjuv. Tycker inte att det behövs heller, här hemma finns inte många plagg som man inte kan hänga ut ordentligt istället.



Och dessa pinnar....vad är det med barn och pinnar egentligen? ;-)

#14 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

He he nee det är nog inte många, här hemma händer det sällan.

Vet att några plagg borde kanske ha sett strykjärnet men äsch de blir alltid lite skrynkliga när man ska kånka runt på bebis.

Som sagt, så länge man är ren ( när man iaf gick utanför dörren he he).



Vet att vissa stryker allt, tom barnkläder men jag ser ingen vits i det?

#15 - Lisa

Jag stryker så lite jag kan komma undan med, jag avskyr verkligen att behöva släpa fram strykbrädan. Strök nästan allt när jag var i tonåren, men sen var jag au pair och fick nog av strykning för resten av livet. Skjortor, skoluniformer, örngott-jag fick t.o.m stryka en del av deras påslakan!



Så nu får det räcka med att stryka finklänningar. Jag använder inte skjortor el blusar särskilt ofta, och jag vet med mig att om jag har kläder som behöver strykas blir de liggande i garderoben...

#16 - Norea

Jag tycker verkligen inte om att stryka, men om jag sträcker i vått tillstånd och hänger upp så brukar det inte behövas. Men jag har också skaffat en sådan där Tobi ångare(fast köpte min på Blocket inte på TV-shop) och den är helt fantastisk.

Dock så kan ju kläderna lätt se ut som på din bild, trots strykning, om man sitter ner och det är linne eller bomullstyg i materialet, så blir det lätt dylika "dragspelsrynkor".

Tyvärr tycker jag att tex Odd Mollys bomullstyger numera är av sämre kvalitét än vad de var förr och skrynklar lättare vid användning. Upplever du det också?