bambi

Inte klia, plutten!
Prickarna börjar försvinna, så skönt! Är fortfarande lite orolig att Leah ska få vattkoppor en gång till eftersom även hon fick det lindrigt förut, men får hålla tummarna för att hon slipper.

Zack har varit extremt duktig på att inte klia. Eftersom jag nyss själv var i samma situation så vet jag hur det känns och jag kliade en hel del på kopporna (men inte så hårt så att det gick hål, så jag har inga ärr efter dom). Han har inte heller gnällt mycket, bara lite lite om att det har kliat i huvudet. Men jag känner verkligen med honom och tänker tillbaka till hur det var när jag hade det.

Men det är nog värre för oss. Vi tycker så synd om honom när vi ser alla sår och röda prickar, för dom är rätt så många nu. Zack tyckte vi skulle räkna dom igår (han älskar att räkna saker), men jag gav upp efter 27 på armen.

#1 - Jessica - stryk en cupcake på barnens t-shirt

Stackars liten! På mina barns förskola har det gått vattkoppor i omgångar men än så länge har de inte blivit smittade... och vill helst inte att de ska bli det heller även om det kanske är bättre att de får det när de är små? Är lite kluven.



Hur som helst, tack för fina inlägget om By Mom!

#2 - emma

Srackaren, lider med honom. Har du prövar att ha på potatismjöl på kopporna? Annars är det ett het tips för att stilla klådan!

#3 - Beata

Stackars Zack, få det två gånger :-(

Jag har vaccinerat min dotter så det känns skönt men jag hoppas att Z kryar på sig snabbt och att L inte får det igen.

#4 - Sanna - saos.blogg.se

Åh stackars liten, skönt att dom börjar försvinna!

#5 - ♥anna♥

Hoppas han slipper klådan snart!

#6 - HANNA

stackars liten :/

#7 - Malin

Stackars liten.

Potatismjöl eller ett havrebad är mitt tips om det nu skulle klia jättemycket, men havrebad lindrar även om det inte kliar.



Ta lite havregryn i en handduk och blöt dem i badet när Zack badar och gå runt i cirklar med handduken där kopporna sitter.



#8 - Anonym

Min son har eksem och får ju inte heller klia. Han har lärt sig att klappa(=slå försiktigt) på stället det kliar. Det tar bort det värsta kliet, och han verkar tycka det är skönt att få slå tillbaka på det dumma lite..

#9 - Emelie

Men Gud stackars liten!

Vilken mardröm, jag har själv inte haft vattkoppor trots vuxenålder men när jag ser detta fasar jag lite för den dagen vår lilla son tar med det hem från förskolan..

Jag går väl höra av mig till dig när det är vår tur för ni måste ju vara prickproffs nu! =)



Krya på dig lilla Zack!



Kramar till er!

#10 - Linda

Nämen, hade missat att även Zack åkt på pricksjukan. Men skönt att ha det gjort - Det kommer du iallafall tycka om 3 veckor

Stor Kram!

#11 - Helena - mamma till Alexander

Vilken söt liten prickigkorv =) Men usch för allt kli. Vi har precis varit och träffat en annan prick i hopp om att vår skrutt kan bli smittad. Vi tänker att det är bättre han får det nu när vi är mamma/pappalediga istället för när vi båda börjar jobba och då måste ta ut vab-dagar. Sen är det skönt att ha det "överstökat" för det sägs ju att det är lindrigare att få det när de är små. Jaja, vi får se om han får det eller ej.

#12 - Jennipher

Man kan inte ha vattkoppor mer än en gång, eftersom manblir immun efter att man fått dem.