bambi

Internet - en fantasivärld?

BeckaHBitcH har tagit en bloggpaus, då hennes blogg gick överstyr. Hon skriver att hon levde i sin låtsasvärld - internet. Ibland tänker jag också - vad skulle hända om jag aldrig mer slog på datorn? Skulle mitt liv vara tomt, tråkigt och skulle jag ha några vänner? För det blir lätt så att man vistas och pratar med sina vänner på internet. Men det är ju väldigt viktigt att man har ett liv utanför internet. Att internet bara blir ett kompliment till ens "riktiga" liv.

Och visst så kan man bygga upp ett annat liv på internet. Där kan man vara snyggast, starkast och populärast men när man stänger av datorn så finns det tråkiga livet där och väntar på en.

Jag har några vänner som tar stort avstånd till internet och en som inte ens har Facebook. När jag pratar om bloggar med dom så är det verkligen som en helt annan värld. Dom vet inte vem Engla, Prinsessan och Alex Schulman är. Det låter ju som seriefigurer för dom och dom fattar inte att så många slösar tid på denna låtsasvärld.

 

Jag ser bloggvärlden/internetvärlden som ett roligt kompliment eller som en hobby. Men ju fler som hänger mer och mer på internet desto mer lik den "riktiga" världen blir den. Det är ganska kul att man har fått varit med om både en värld utan internet och nu en värld helt beroende av internet. Jag vet faktiskt inte riktigt vilken jag föredrar... båda har sina fördelar.

#1 - Apan satt i granen

Jag ÄLSKAR internet. Kan inte tänka mig att leva utan. Att blogga är för mig en rolig hobby som är lätt att bedriva närsomhelst. Men, det är viktigt att ha en självdistans. Att ta sig själv på för stort allvar kan säkert skapa en kluvenhet i vardagen.



Lagom är bäst.

#2 - ♥anna♥

Jag ser också bloggandet som en hobby. Det måste vara rätt kravlöst och på ens egna villkor. Internet är ett sätt för mig att varva ner i mitt annars rätt hektiskt liv med två småbarn!



Håller med Apan, lagom är bäst!

#3 - Emma

Jag struntade i bloggen nu under våren då mitt liv var bara ett kaos men startade igång den igen när livet blev bra igen men nu är det dåligt igen men på bloggen kan amn skriva sina känslor det är så skönt nu vill jag inte sluta blogga igen så det är bra terapi för en själv tror jag ...

#4 - LILITH - Sveriges mest menlösa blogg

Jag vet inte hur jag hade orkat med den här jobbiga perioden i mitt liv utan bloggen. Jag har väldigt svårt att prata om känslor, men på bloggen fungerar det alldeles utmärkt att bara vräka ur sig allt. Och vilket stort stöd jag har fått, både ifrån såna jag känner som har läst (inte minst min gulliga mamma) men också ifrån okända främlingar som hejar på en så att man orkar bara lite till.

#5 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

En värld utan internet känns nog helt otänkbar nu när den faktiskt finns...men att blogga själv är inget för mig och jag ska villigt erkänna att jag inte heller vet vem Engla eller Prinsessan är (Alex Schulman kan man förstås inte ha missat eftersom han finns i alla medier). Däremot läser jag ett fåtal bloggar dagligen, däribland din såklart, och informationssökande är ju hopplöst utan internet.

#6 - Martina

Jag har också kommit på att bloggandet och hela blogosfären liksom är min hobby.

Jag har tidigare inte haft så mycket till hobbys (läsa böcker och se på film kanske kan anses som det iofs) och har då och då längtat efter att "skaffa" mig en hobby.

Bloggandet är ju något man gör för att det är roligt, när man har tid och lust alltså en hobby :-)

#7 - Tess

Jag ser på internet precis som du. Ett nöje och ett komplement till den "riktiga" världen. Sedan så är jag ganska beroende av internet eftersom jag studerar på distans, men det är lite av en annan grej. Jag känner flera som inte är med på Facebook (folk runt min egen ålder). Min sambo använder datorn ytterst sällan och bara för att kolla sin email, filmnyheter och eventuellt beställa någon film. Jag har hört att en del blir beroende så att deras liv blir lidande, men har själv en distans till det och det kan gå dagar utan att jag kollar datorn (fast som sagt inte när jag studerar, då blir det högst 1 dags paus).