bambi

Mumingodis med naturliga arom- och färgämnen
På tal om godis (som gårdagens fråga handlade om) så fick vi hem en ny sorts godis från Fazer att prova på - Mumingodis!



Det kan ju vara lite läskigt med alla färgämnen när man börjar ge barnen godis. Speciellt efter alla larm om azofärgämnen som kan göra barn hyperaktiva, koncentrationproblem, mm. Detta är ämnen som ändå är tillåtna enligt livsmedelsverket och kan finnas i godiset man köper till sina barn.

Så jag tyckte att det var ett bra intiativ av Fazer att tillverka godis med helt naturliga arom- och färgämnen, dessutom med älskade Mumin! Zack fick prova en tablettask och godiset fick mycket gott betyg av honom (även av mamma som tjuvsmakade lite)!

#1 - jis

Åh, Mumin! Jag ÄLSKAR Mumin.. Men äter bara saltlakrits ;)

#2 - Karoliina

Käraste Mumin! :) när jag var liten och semestrade hos släkten i Finland levde jag på Mumindricka, sånt har jag aldrig sett här tyvärr, men det är ju roligt att godiset spridit sig över vattnet :)

#3 - Petra

Åh vad bra då måste vi oxå testa:)ha en fin dag

#4 - tangirrl

Åh va gott det såg ut! det måste vi också testa! :) Adora får utslag av vissa godissorter, vilket inte känns alls kul, så vi letar "bättre" godis och har snöat in på ekorrens ekologiska (blandannat coop har det) det är supergott!

#5 - Anna Österlund

Härligt att veta att de finns "bra" godis när sonen ska börja få en egen påse..

#6 - Christine

Finns det några E-ämnen i? Kan du inte skriva ut vad som är i?

#7 - Tessa

Tipsar också om ekorrens ekologiska som finns på coop. Sen finns Rättvisa möss från Aroma, som är gjorda på fair trade-socker. Jag har inte kollat syntetiska smakämnen där, dock.



Fast jag måste erkänna att jag köper allt möjligt till mina barn. Tror att det viktigaste är att de inte äter för mycket och för ofta. Och att inte den vanliga maten de äter är full av tillsatser -åtminstone inte jämt ;-). Man måste ju överleva vardagen också.

#8 - Jonna

Åh, det låter ju toppenbra! Brukar också köpa Ekorrens ekologiska, men får nog prova på att ge ungen mumingodis! :)

#9 - Emmie

Kan man köpa det i Sverige... Isåfall vart?