bambi

Oreo cupcakes
Här kommer ännu ett recept på underbara cupcakes! Några har frågat vad skillnaden på en muffin och en cupcake är. Det hörs nästan på namnet. En cupcake är en liten tårta som får plats i en liten kopp (ja, eller en form) - cup cake. Och precis som en tårta brukar ha en massa godheter både i sig och ovanpå sig så har en cupcake det också!

Mina Cookie Dough cupcakes blev väldigt populära och om man gillar dom så kommer man definitivt gilla dessa godingar som jag tycker är snäppet godare!

Frostingen tycker jag påminner hemskt mycket om glassen Cookies n' Cream... eller ja, hela cupcaken kanske påminner om den (en av mina favoritglassar!). Eftersom det är kakbitar i frostingen så var min vanliga sprits för liten så jag fick tillverka en egen: jag tog en liten påse och klippte av ena hörnet. Så även om det inte blev världens snyggaste cupcakes så blev dom ändå riktigt riktigt goda! För att skryta lite så tycker jag att dom lätt skulle platsa på Muffinsfabriken!



12 stora cupcakes

4 dl vetemjöl
3 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljextract/vaniljsocker
170 gram osaltat smör
400 gram ljust muscovadosocker
4 ägg
3 ½ dl filmjölk 
12 oreokakor


1. Dela Oreokakorna i två delar, den halvan med den vita fyllningen på lägger du i botten på varje muffinsform, den vita fyllningen skall ligga uppåt mot dig.
De andra 12 oreokakhalvorna utan vit fyllning spar du till frostingen.
Hur många muffins det blir beror ju på hur stora muffinsformar du använder.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Blanda samman alla torra ingredienser förutom vaniljsockret.

4. Vispa smöret mjukt och krämigt, tillsätt muscovadosocker och vaniljsocker och se till  att allt blandas ordentligt.

5. Tillsätt sedan äggen ett i taget under fortsatt vispning.

6. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med filmjölken och se till att det blir ordentligt blandat utan att överarbeta smeten.

7. Fyll muffinsformarna till  3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, mina tog dock ca 30-35 minuter innan de var klara, men det beror ju på hur stora muffinsformar du använder. Känn med en sticka!

8. Låt dom kallna på bakgaller under bakduk.  


Oreofrosting:

5 dl grädde
4 msk florsocker
1/2 tsk vaniljextrakt
6 msk oreokaksmulor
Mini-oreos

1. Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljextrakt.

2. Vänd ner oreokaksmulorna i grädden.

3. Spritsa på cupcaken och garnera gärna med en mini oreos.

Inspiration från Cupcakesfluffan




P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av dessa underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)

#1 - LADY DAHMER | en fantastisk blogg som alla borde läsa!

ser sjukt gott ut. Jag DÖR.

#2 - Matilda; mamma till Elna

Åh jag måste måste testa att göra dessa, efter min diet:) haha

#3 - joanna- att leva med Aspergers syndrom

Tänkte bara tipsa om att du nu har chansen att vinna en jätte snygg klockring eller en jätte mysig filt till barnet på min blogg så passa på att gå in och anmäla dig:)

#4 - Sandra G

Såg supergoda ut som alla dina cupcakes. Men var hittar man mini oreos?

#5 - Mie

Hej!

Har en fundering som vore roligt att höra din åsikt om.

En bekants dotter går på friskola. Där får de varje fredag under en lektion spela spel på sina bärbara konsoler. Bör fritidsaktiviteter få utrymme på schemat ?? Anledningen till att jag funderar på det är att min bekant och hennes man inte vill att deras barn har sådana spel. Hon får då ha med ett mjukisdjur säger läraren. Skall inte alla barn kunna delta i av skolan planerade aktiviteter. Som ensamstående mamma stör det mig än mer då långt ifrån alla kan ge sina barn denna form av spel. För mina vänner handlar det mer att de är emot själva grejen att kunna sitta och spela var man än befinner sig.

Barnen går i andra klass skall kanske nämnas



I Fredags hade GP en mycket intressant artikel om Egmont och hur förskolelärare och lärare känner sig motarbetade av dem i sitt genusarbete.

#6 - Anna

Har du krängt igen? trodde du höll igen.

#7 - BAMBI

Anna Skulle ju ha en massa besök under helgen, var ju tvungen att bjuda på någonting ;)

#8 - Anna.

Haha, ja då får man faktiskt unna sig. känns tråkigt att inte fika när de andra gör det.

#9 - BAMBI

Sandra G Dom brukar finnas i vanliga mataffären. Jag har sett dom på ICA, t.ex.

#10 - J O H A N N A

MUMMMMA =)))

Det här måste jag bara prova!

#11 - ALiCE med ICE

Hej! Snubblade in på din blogg på något vis, trevligt trevligt! Intressant blogg du har som tilltalar även mig, 18-årig tjej i Göteborg ;)
Anyway, jag börjar trean till hösten och såg att du är gymnasielärare i psykologi. Till hösten börjar jag läsa både Psykologi A och Filosofi A. Hur psykologikursen, vad får man göra? Är det svårt att nå högsta betyg? :)
Jag tycker det är intressant med gymnasielärare, speciellt unga som du, för vi elever vi kan ju både rosa våra lärare och klaga som bara den, men det är intressant att läsa om en lärares liv bortom skolan! Jag antar att det måste vara lite jobbigt med betygen och så speciellt som de ändrat hela systemet?

Svar: Va roligt att du hittade hit! :)
Psykologikursen är ju jätterolig att läsa! Om man ska ha lite högre betyg så får man tänka lite mer på hur dom olika teorierna fungerar i verkligheten och i olika situationer.

Jo, det är inte så roligt att sätta sig in i ett nytt betygssystem. Nu hade jag bara EN klass som jag behövde sätta betyg på med dom nya betygen så det var väl ok :)
bambi