bambi

Rapport från vattkoppsexperten


Godmorgon! Idag är jag riktigt riktigt trött så det blir nog att sova lite middag idag, förhoppningsvis med bara ett barn för Zack ska förhoppningsvis till dagis idag igen! Jag säger förhoppningsvis för att jag ringde nyss dit och hon som jag pratade med tyckte att det var svårt att ta ett beslut över telefon så där.

Men redan igår så tyckte jag att alla koppor hade torkat in och att det bara var sårskorpor och han har varit pigg hela tiden. Så vi får se vad dom tycker. Han smittar inte nu när kopporna har torkat in i allafall.

Det känns som om man har blivit vattenkopps-proffs nu när vi har haft vattkoppor så mycket och till och med JAG har haft det, så jag vet till och med hur det känns själv att ha det  :)

Hoppas att ni alla får en fin onsdag!

#1 - Jenny

har aldrig kommenterat förr (tror jag) men nu var jag tvungen:-) mina barn hade vattkoppor i mars. sonen rev hål på nåra så jag avr osäker på hur de smittade då. ringde 1177 som rådfrågade nån barnsköterske kollega som sa att nej han måste va hemma tills de oxå läkt riktigt. ok sa jag emn då behöver jag läkarintyg. Fick ringa vc morgonen efter för o få de, där säger sköterskan att nej han kunde gått till skolan???? okej sa jag ja sa hon åtminstonde i 6 år har amn sagt att så länge allmän tillståndet är ok kan de gå i barnomsorg, vattkoppor e nåt man ska ha liksom o de har smittat innan de bröt ut.... Jag kan i o för sig hålla med att ja de flesta vill ha de, men en del kan ju bli jätte sjuka o ju mer de utsätts för sjuka barn ju större e ju risken att de smittas.... Mne du akn ju säga detta till personalen om de

nekar honom att komma om de nu tom e torra.....

#2 - En pojkmammas vardag ♥

vilka härliga lockar Leah fått :)

#3 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Helt klart vattkoppe-expert nu! ;-) Det var 29 år sen jag hade det, och aldrig haft ett barn omkring mig som haft det. Så jag är helt novis......

#4 - Marie

När jag var på BVC senast så berättade hon att man håller på att göra en utredning om att det ska vara ok att gå till förskolan/skolan med vattkoppor. Förutsatt att barnets allmäntillstånd är bra samt att barnet inte har feber. Enligt henne beror det på att sjukdomen smittar som mest innan det brutit ut och att om de flesta får det redan som barn så minskar andelen vuxna som får det. Då får i alla fall de flesta barn chans att bli utsatta för smittorisken, vilket kanske inte är fallet om barn med vattkoppor stannar hemma.



Hon tycker även att det är mycket värre att förkylda barn går till förskolan för en förkylning kan leda till lunginflammation/halsfluss/öroninflammation mm för barn som blir riktigt dåliga, medan exvis vattkoppor bara kan ge just vattkoppor.



Samma med ögoninflammation, där det föreslås bli "tillåtet" att gå till förskolan/skolan då detta "bara" kan ge ögoninflammation och inte som en förkylning som kan leda till mer följdsjukdomar!

#5 - Sigrid

Vad go sista bilden är, himla fin!