bambi

Rom, Neapel eller Vieste?


Rom, 2007


Resan till Italien är bokad nu. Svärföräldrarna ska ha 60-års kalas där nere i september. Vi flyger till Rom, men kalaset är i Vieste (på stövelns hälsporre). Vi vet bara inte hur vi ska fördela nätterna. Vi har redan varit i Rom tidigare (vi var där när vi firade vår 5-års dag, för 4 år sen...), så det kanske skulle vara roligt att se Neapel denna gång. Vi ska ändå hyra bil i Rom och köra till Vieste (hjälp!!!) så då kan man stanna till i Neapel. Vi ska vara borta totalt 7 nätter så man kan ju ta några nätter lite här och där  :)

En sak som maken kom på efter han hade bokat resan var att han bokade resan i våra "gamla" namn. Vi har ju tänkt byta efternamn allihopa, men nu kan vi ju inte det förrän efter september!
#1 - Pethra

Så härligt det låter med en Italien-resa. Apropå namnbyte, här sitter en som ännu inte har fått tummarna ur och bytt, då är det ändå snart 3 år sedan jag gifte mig. ;)

#2 - Karoliina

vi har kört ganska mycket bil i Italien, min kusin bor på en liten gård där, och det har funkat fint! nu har vi ju visserligen inte haft med oss barn i bilen.

men de stora vägarna är ju riktigt fina i alla fall i norra Italien, tänk bara på vägtullarna!

#3 - Kristina

ring resebyrån och förklara läget, de borde väl inte vara kinkiga med att byta efternamn! ni måste ju få tummen ur så ni alla heter samma. :)

#4 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Tycker också, ring och prata med dem. När namnbytet väl gått igenom får du ett registeruppdrag från Skatteverket där det står typ "Ändring av namn", Tidigare namn: XXXX, Nuvarande namn: YYYY och personnummer. Du lär få på allihopa, och så är det giltigt för att styrka identitet (med nytt id-kort självklart)



Tänk på att när man hämtar ut nya id-kortet/körkortet med nytt namn måste man kunna visa giltig legitimation vid tillfället = det gamla ID-kortet OCH detta papper från Skatteverket ;-)



//Hon som lämnade in anmälan om namnändring och åkte till Thailand på bröllopsdagen med gamla namnet och gamla passet....

(och också varit i Rom 2007 ;-))

#5 - roxanna - kamp efter cancern

såg kallt ut,, länka gärna min cancer insamling :/

betyder mycket

#6 - Jossan

älskar hela Italien, det är mitt favoritland... UTOM Neapel :-) det är ingen stad jag rekomenderar!

#7 - Karolin

Vad mysigt att åka till rom. Hur gör ni med bilstolar till barnen när ni hyr bil där nere då?

#8 - fröken K

Neapel är jättefint, men det är mycket maffia där har jag hört. Ni får vara försiktiga!