bambi

Skitsnack

Brukar inte ni undra om era kompisar/bekanta snackar skit bakom ryggen på er? Speciellt när dom brukar snacka skit om andra (kanske till och med andra vänner) med er... borde dom inte snacka skit om er också då? Jag tänker i allafall så. Men man kan aldrig veta och det är väl skönt det... egentligen.

 

Men jag mår dåligt och får en klump i magen när det ska snackas skit om någon man känner (och kanske till och med är vän med). Det känns inte alls bra. Ibland uppmanar jag vännen att säga det direkt till den det pratas om. Det känns som om det aldrig kan komma något positivt av att snacka skit om någon bakom dens rygg.

#1 - Ladydahmer

Jag tänker som så att jag säker har vänner som i land kan känna ett behov att prata av sig, om mig, om sånt som hänt, irritationer osv med en annan vän de litar på. Det känns helt ok. Jag pratar ofta med min man om olika tankar som jag har om mina vänner.



Ibland är det jag som får vara det där lyssnande örat. Det kan vara jobbigt om det handlar om en konflikt, men jag brukar försöka vara tydlig med att jag inte tar parti.



Men att baktala och gå bakom ryggen, det är nåt helt annat. Fast jag har bara fina vänner så det oroar mig inte.:-)

#2 - Sigrid

Jag umgås faktiskt inte med folk som snackar skit. Som LD skriver här ovan så kan man ju behöva prata av sig eller ha lite "terapeutiskt" samtal men det är en annan sak att verklien snacka skit. Såna människor har jag lämnat bakom mig.

#3 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Kloka ord ovan. Jag kan kackla en hel del, och jag ventilerar ALLT med min gubbe, "mellan fyra ögon" och flera samtal tänker vi tillsammans att "händer det igen, DÅ ska vi säga......." så fegar man ur av tusen anledningar.

Kanske inte bästa tiden att starta deceniumets familjegräl innan kalle på julafton? ;-)



Men prata måste man få göra, helst ska man kunna säga allt i ansiktet också.

#4 - Tess

Så klokt skrivet! Att prata ur sig någon gång är det skillnad på, men en del pratar konstant skit bakom andras ryggar. Då nästan vet man att de gör detsamma med en själv när man inte är med.

#5 - jis

Lite otäckt att börja tänka på det..

#6 - louise

Jag är så trött på skitsnacks beteende. enda gången jag kan utrycka något illa om någon är när personen gjort mig riktigt illa. typ mitt ex som var störd, men då snackar jag inte skit, jag bara pratar om vad som hände och vilken person han är. Ser ingen poäng alls med det, och i diskussioner brukar jag utan att tänka på det ta personen som det snackas om sida och försvara personen, även om jag inte alls känner den.
skitsnack är lågt och patetiskt! bra skrivet!