bambi

Våga göra bort dig!
Att lära sig nya saker och utvecklas hela tiden, genom hela livet, det tror jag är jätteviktigt. Inte minst för hjärnan men också för att vara nöjd och glad med livet!

Det är bara det att det blir svårare och svårare att lära sig nya saker och utvecklas ju äldre vi blir. Vi känner att vi redan kan saker, vi är inte lika nyfikna och så blir vi fegare!

Vi vågar inte göra bort oss och vi vågar inte göra fel. Hur ska vi bli en bättre snowboardåkare om vi inte vågar åka brantare backar och kanske ramla en massa? Hur ska vi bli en bättre talare eller bättre på matematik om jag inte vågar göra bort mig och göra fel?

Det som är lite konstigt är att vi oftast inte bryr oss när andra gör fel eller ramlar. Men vi själva tycker att ALLA stirrar och alla skrattar. Men det är ju så att alla är oftast så upptagna med att bry sig om sig själva och se till att dom inte gör bort sig att dom inte märker om du gör det! Och tycker inte alla att det är härligt med en människa som vågar visa sina fel och brister, som vågar göra bort sig lite och bjuda på sig själv? Varför vågar vi aldrig vara den personen?
#1 - Sandra

Attans, jag vet ju att du har rätt, men jag vågar ändå aldrig gå med i kör eller ta danslektioner, trots att jag funderat på det i flera år!



Jag kommer ju vara så dålig... (vilket inte är så konstigt, eftersom jag aldrig övar!)

#2 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Jag håller helt och hållet med dig!

Å jag undrar med varför vi aldrig är glada och kan le lite oftare när vi t.ex är i matbutiken, inte se så bittra ut.

Säga tjosan när ngt går galet utan att folk tycker man är helt koko.

Nej, fram för mer positivitet, våga mera och skratta åt dig själv om du gör bort dig =)

#3 - Linda

Måste då passa på att dela med mig av en liten historia. När jag höll på och skulle konfirmera mig så hade jag min vän med där, som det ofta kunde bli lite tokigt för. Den här dagen så skulle vi gå från församlingshemmet och in till kyrkan, max 50 meter. Min vän springer förbi prästen som står med pipan i munnen, och så säger hon: - Jasså, här står du och PIPPAR.... kommer på sig själv och säger att hon menar PIPAR. Detta lever kvar ännu, och prästen skrattade gott åt det han också ;).

#4 - ♥anna♥

Håller helt med!

#5 - Tess

Jag är fortfarande nyfiken och vågar göra bort mig :-) Visst kan jag tycka att det är pinsamt, men jag kan ändå skratta åt mig själv. Fast när det gäller sådant där man kan slå sig så har jag nog alltid varit feg. Min kropp gör redan ont varje dag så jag vill inte förvärra det :-S