bambi

Smörj in barnen i sommar!
Det är så otroligt viktigt att smörja in barnen nu när solen är framme mer och mer. Vi smörjer in barnen nästan varje dag nu och jag tänkte tipsa er om mina favoriter i solskyddsjungeln. Jag har fått hem hur mycket solskydd som helst (och lottat ut några i mina goodiebags bland annat) och det är himla bra att kunna testa lite olika och hitta sina favoriter:



Den som används mest just nu är Niveas sun kids 50+, mest för att den är praktiskt då det är en spray och för att den har så pass hög skydd som 50+. Den känns inte kladdig utan sjunker snabbt in i huden.

En gammal favorit är ACO kids som vi alltid har använt. Den är lätt att använda finns som 50+ också.

Även MedStop har kommit med egna solskydd för barn, med bland annat en spray men den var "bara" på SPF30. Men passar nog väldigt bra på lite äldre barn.
#1 - En pojkmammas vardag ♥

Jag har köpt hem Niveas jag också. Håller med om att den inte kladdar och snabbt torkar in. Men jag gillar inte att den är parfymerad. hade jag vetat det hade jag nog inte köpt den ..

#2 - Emma Andersson

Ja solkrämer är viktiga för alla och då speciellt för aktiva barn:)

jag har använt mig av niveas +50 som dock börjar ta slut, men tänkte pröva aco nästa gång!

ha en trevlig dag!

#3 - Angelica

Aco Kids är våran favorit också.

En kvinna på apoteket som var lite specialiserad på just solkrämer till barn sa till mig förra året att den Aco Kids är absolut bäst för småbarn för att den innehåller endast partikelfilter och inte det där andra också som många övriga solkrämer har och som är lite känsligt för små barns hud.

#4 - BAMBI

En pojkmammas vardag Jag har inget emot att saker är parfymerade så jag tänker inte ens på det. Men det var bra att du tog upp det!

#5 - Linn

vilka av dem är vattenresistenta eller vattenfasta?

#6 - BAMBI

Linn Jag är ganska så säker på att alla solkrämer som är för barn är vattenresistenta. Niveas är till och med extra water resistent.

#7 - Malin

Ett bra inlägg som alla kan behöva påminnas om lite extra! Är alltid super noga med att smörja min lille plutt. Men vi vuxna borde nog tänka på att smörja in oss lite också!!

Ha en trevlig dag!

#8 - Linn

ah vad bra :)

då blir det en sån för mig, fast kanske inte50spf ;)



Tack för tipset!

#9 - Helena - mamma till Alexander

Ja det är jätteviktigt att skydda de små (och stora) från solen, men själv är jag lite anit mot att smörja in. Tar hellre på en tunn långärmad eller en UV-dräkt för att skydda.

Kram!

#10 - Marie

Jag är lite kluven. Visst är det bra med solskydd, men med måtta. De sista åren har det ju även kommit rapporter om att innehållet i solkrämerna är skadligt för barn. För bl.a. levern om jag minns rätt. Det är ju verkligen massor med kemikalier i dem. Läste också en tråd på FL om att ett apotek tom förbjudit/avrått föräldrar från att smörja in sina barn. Man får väl ta allt med en nypa salt, och leva efter att "lagom är bäst av allt"! Tester som gjorts har ju även visat att hög faktor (50) inte är en garanti för bästa skydd. Kolla in www.testfakta.se för de senaste årens test.

#11 - Marie

Jag blev ju nyfiken nu och var tvungen att kolla testet från 2010. Tvyärr kom Nivea näst sist...

Jag försöker länka.

http://www.testfakta.se/Mediaarkiv/Dokument/article11451.ece/BINARY/37810.pdf

#12 - Marie

Nu spammar jag lite, men för den som inte vill läsa testet så innehöll just Nivea "Många ämnen med negativ hälsopåverkan". Kanske har de gjort en "uppdatering", men det kan ju vara värt att kolla först.

Nu ska jag inte skriva mer :-)

#13 - Lena D

Solskydd är jätteviktigt och jag tror det är viktigt att vi lär barnen att smörja sig själva. Mina 3 barn har varsin tub stående på hylla på förskolan/i skolan så kan de dutta på själva under dagen. Synd bara att solskydd är så dyrt, det går ju åt en hel del flaskor under en sommar!

#14 - Frida

Solskydd i all ära men välj med omsorg. I ett Uppdrag Granskning-program för ett tag sedan togs det upp att många av solkrämerna innehåller nanopartiklar som kan vara skadliga. Nonopartiklar står som titaniumdioxid eller nåt liknade på innehållsförteckningen. Så vid nästa köp - kolla innehållet och välj en utan titanuimdioxid!

#15 - Angelica

Just därför som man ska använda ACO Kids solkräm istället framför andra för den innehåller absolut inga skadliga eller farliga ämnen visar tester och forskning kring detta. Huvudsaken är ju att man hittar en solkräm som endast innehåller partikelfilter för det är när de innehåller även det andra ämnena och filtrena som den kan vara skadlig för barn.

#16 - BAMBI

Marie Åh, det var ju ett jättebra test! Synd bara att det inte var samma krämer som jag har som var med i testet...

#17 - Heléne

Vår dotter har väldigt ljus hy och får lätt solexsem. En solkräm som hjälper henne är LA ROCHE-POSAY 50+. Ingen parfym, täpper ej igen porerna och är dessutom parabenfri!

#18 - Tindra

Vart hittar man där du lottar ut goodiebags???

Måste till apoteket o handla till lillen nu när solen skiner & dem är ute mkt på dagis ;

#19 - Helena

Vichy, helt klart bäst!

#20 - Sophie

Det finns giftfria, ekologiska solskydd! Jag tycker det känns så där med de vanliga solskydden, de är fullproppade med gifter. Finns en himla bra blogg/webshop som heter Ennio Eco. Tips!

#21 - Sofia

Tycker det är superbra att du skriver om detta!

Sen är det jätteviktigt att dom små dricker mycket också då dom löper mycket större risk att bli uttorkade än vad vi vuxna gör när det är varmt och soligt.

#22 - Anna Österlund

Åhh va bra å få läsa va andra tycker, ska skaffa första solskyddskrämen till min son som fyller 1 nu i sommar, å tycker de där med solskydd är ju rena djungeln..

Å bästa tips tycker ju ja att man får av andra, känns lite svårt då man går ex. till apoteket som, jag iallafall få känslan av att dom vill ju helst sälja sitt egna märke, men är dom verkligen bäst???

många tankar kommer upp kan ja lova...

#23 - Louise

Tack för tipsen! :D Dags o handla hem solskyddsfaktor, men bra även när vi åker till turkiet! :D Har inga egna barn, men har fått en bonusdotter nu, och då är de bra med tips av dem som kan! :D

#24 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Min dotter har ju albinism och tåler inte solen, så vi måste smörja in henne varje dag överallt.

Hudläkaren rekommenderar att vi ska köpa de som finns på apoteket då de andra innehåller så mkt konstiga saker.

Vi valde mellan den du skrivit (aco) och en annan, tyckte dock att den vi tog var lite "fet" kanske för att det är 50+, hur är den ni har?

#25 - Farmaceut Apotek Hjärtat

Hur tänker du när du gör rekommendationen? Jag menar, vilka kriterier har du utgått ifrån?



Innehåller de kemiska eller fysikaliska filter? Fysikaliska filter, tex titandioxid, har ju studerats och visats inte tränga igenom hornhuden ner i underliggande hud samt använts som solskydd i över 20 år och har inte haft några rapporterade biverkningar under denna tid. Det borde vara att eftersträva istället för kemiska filter som faktiskt går in i huden.

Jag tycker det är jätteviktigt att du som stor-bloggare går igenom din fakta samt förtydligar vad gäller innehåll innan du gör rekommendationer som gäller barn.