bambi

A growing pile


Varje helg och varje lov tänker jag likadant. Men ändå blir det aldrig av. Den där hyllan har varit en avlastningsplats för allt som vi riktigt platsar i en pärm eller någon annanstans under dom senaste två åren. Jag undrar vad som ligger där underst egentligen, men ändå orkar jag inte ta reda på det...

Ibland är det på micron eller på någon byrå. Har ni någon avlastningshög som växer och växer? Hur ska man göra för att ta tag i skiten?
#1 - Louise mamma till Hugo

Sådan där avlastnings hög har vi med.

Jag brukar ta tag i den när papperna börjar ramla ut, oftast. Man pallar oftast inte göra ng åt det.

Man borde ju försöka ta tag i det iallfall 1 gng i månaden

#2 - Louise mamma till Hugo

Sådan där avlastnings hög har vi med.

Jag brukar ta tag i den när papperna börjar ramla ut, oftast. Man pallar oftast inte göra ng åt det.

Man borde ju försöka ta tag i det iallfall 1 gng i månaden

#3 - Pethra

Vi är så otroligt slarviga med det där, i vårt nuvarande hem har vi en köksö där precis allt hamnar fastän jag är benhård på att det inte skall ligga massa skräp och annat viktigt där. Men 1 gång i veckan går jag igenom, kastar och sparar så det handlar mest bara om att få in en rutin. :)

#4 - Mia

Ooja vi har en sån hög här hemma med papper som inte hör hemma i ngn pärm, men som vi inte kan/ villl kasta på en gång. Brukar rensa en gång i veckan och oftast något papper som kan åka bort då. Fast jag tycker det är skönt också med den högen det är lite oorganiserad ordning på ngt vis jag vet ju att om jag letar efter ngt så finns det i den högen :)



/Mia

#5 - Sussi

hejsan



Jo där känner jag igen mig, jätte mycke.

Vi köpte ett barbord/köksö för att kunna sitta nära spisen & även kunna ha fika på det bordet, men den har blivit som en avlastning....& man får inte bort sakerna...& prövar man ja då är de tillbaks igen.

Typisk. Så jag har inget bra råd alls.



Ha en fin dag

krammiz

sussi

#6 - Sara - Mamma till Max 3 år

Vi har en sån där hög på köksbänken. min man verkar liksom tro att den inte syns bara den ligger snyggt men jag vill ha bort den!! har kämpat med det sen mars när vi flyttade in =)

#7 - Hanna

EN hög, var glad för det! Jag tycker jag/vi bildar högar lite överallt. Så blir det väl med 4 pers på 98 kvm. På bordet brukar det ligga en hög. Den ursprungliga högen som låg på bordet bars till sovrummet när jag behövde hela bordet häromdagen och där står den kvar nu, högen alltså, precis innanför sovrumsdörren....



Maken är bättre på att sortera än jag och brukar ta tag i de där högarna då och då. På vårt stora maffiga skrivbord har vi ett gäng fina lådor- där hamnar allt när det sorterats.

#8 - Norrlänningen i Norrköping. Från Ö till Ö

Hum, jag tror att hur man än gör så blir det alltid så att man råkar hitta/hämta/få/upptäcka saker som inte riktigt har någon speciell plats. Men min spontana tanke är att om man har förvaring för det mesta tex "låda/pärm för nya räkningar", "låda för småsaker", "låda för andra saker" så får man någon slags struktur. :) Jag har ännu inte uppnått det i vårt hem men jag skyller på att vi är relativt nyinflyttade! Att lägga saker på hyllor gör att de syns och att man grämer sig över det - bättre är att köpa bra förvaringsboxar på IKEA (eller liknande) och lägga dessa pryttlar i dem. Då har man iallafall sakerna på plats och sen när man får tid över så kan man rensa och slänga för att sedan fylla på igen.. och rensa och slänga.. och fylla på.. Ja du fattar. :)

Lycka till!