bambi

Ett skilsmässobarn

Förra helgen så fick vi veta att några av våra vänner ska separera. Det känns alltid tråkigt att höra och det är andra paret inom vår bekantskapskrets som den senaste månaden har berättat att dom ska separera. Båda paren har barn också.

Men jag förstår dom. Det är tufft att ha småbarn, det tär verkligen på förhållandet och ibland händer saker som är oförlåtliga.

Mina föräldrar skilde sig när jag var 9 år gammal och det kändes väldigt jobbigt. Men i samma veva så tog min mamma med mig till ett helt nytt land och jag hamnade på andra sidan jordklotet från min pappa. Jag kommer ihåg saknaden och hur vi skrev långa långa brev till varandra. Han skickade paket och kort så ofta han bara kunde. Ett par år senare flyttade han hit, men det tog ännu flera år att reparera skadan i vårt förhållande.

För en pappa på andra sidan jordklotet kan inte vara en närvarande pappa och ändå finns det många pappor (och mammor) som bor jättenära sina barn och ändå inte är närvarande.

Jag har känt en oerhörd ilska mot min mamma att hon berövade mig min pappa under många års tid. Nu så vet jag inte hela historien kring varför min mamma tog med mig hit till Sverige och den kommer jag nog aldrig få veta heller...

Men efter allt som jag har gått igenom så har jag alltid känt att jag aldrig skulle ta barnen ifrån deras pappa om vi skilde oss. Det är så oerhört egoistiskt (om det inte förstås finns goda skäl, som t.ex. att pappan skadar barnen) och jag har hört talas om så många mammor som använder barnen för att "hämnas" mot pappan, vilket gör mig så oerhört ledsen. Hur kan man göra något sådant mot sina egna barn?

#1 - Kattis

Mina föräldrar skildes när jag var 4, jag minns hur jag satt på köksbänken i pappas nya lägenhet och tyckte det var lite häftigt eftersom pappas lägenhet var mycket mindre än våran.. hur nu det kan vara häftigt? haha



Vi har alltid bott relativt nära varandra. Vi har bara träffats varannan fredag-söndag men han har alltid ringt och skickat vykort (!) och varit närvarande på alla andra sätt han kunnat.



Jag har aldrig känt att det varit fel att mina föräldrar gått i sär, jag tror det beror på att jag var så liten när det hände? Jag har en väldigt positiv upplevelse. Jag minns en gång då jag slets lite mellan mamma och pappa, det var en jul tror jag. Annars har allting känts självklart.



Jag säger precis som du, hur kan man göra så mot sina barn? Använda dom som hämnd. Så himla jävla idiotiskt beteende.

#2 - Mirka

Jag befinner mig själv i en ganska nyseparerad situation eftersom det var i år jag och flickorna flyttade till en egen lägenhet. Pappan till tjejerna valde själv att flytta några mil ifrån och bara det tyckte jag var lite väl långt bort. Det är svårt i småbarnstiden och det tär verkligen på relationen, det tror jag faktiskt är något som alla får gå igenom. Har läst någonstans att de flesta separerar innan barnen hinner fylla tre om man har barn i förhållandet. Kan kanske stämma, vet inte. Men så var det ju i vårt fall också.

#3 - Arasen

Jag är inte tillsammans med Alvins pappa längre. Men vi har en väldigt fin relation ändå. Han har inte egen lägenhet än, så han kan inte ha Alvin hos sig. Han är här nästan varenda dag för att få umgås med Alvin så mycket han vill. Vi är bästa vänner också.