bambi

Dagens fråga: Blir det någon julkalender till barnen i år?


I år är första gången som barnen får julkalendrar. Jag minns själv hur spännande det var att öppna en lucka varje dag och nedräkningen till julafton blev så pirrig!

Zack fick själv välja julkalender och då blev det en med lego. Leah valde vi en med Trolls i, som känns passande för hennes ålder. Jag skulle inte orka pyssla ihop TVÅ egna julkalendrar med 48 små presenter till barnen.... men jag beundrar alla föräldrar om orkar med det!!

Hur gör ni i jul? Blir det några julkalendrar till barnen? Svara gärna i omröstningen och/eller i en kommentar!

webvoter-omröstning
Får barnen någon julkalender i år?

Ja, en hemmagjord
Ja, en med godis/choklad
Ja, en med leksaker
Ja, SVTs
Nej

Se resultat
#1 - tindra

Då min lilla är för liten för en kalender så får storebror en egen hemmagjord med både leksaker,gott & pyssel i samt SVT`s egna :)

#2 - louise mamma till hugo

Jag brukar altid göra en till sonen. Men jag älskar att köpa små paket till honom och paka in. =) fast han får faktiskt en choklad kalender med

#3 - Malin-Kalles mamma

Kalle får en med små paket. Det är allt möjlig i de tex glitterpennor, bok, skiva, pippifigurer. Han ska få pippihuset i julklapp så därför får han massa pippifigurer i kalendern.

Han kommer även få en chokladkalender oxå.

#4 - storasyrran

Ja vår 3-åring får en paketkalender som jag själv fixat ihop. Det är klurigt med alla små presenter men kul!

#5 - Pethra

Vi gör ingen hemmagjord adventskalender utan den biten har farmor velat stå för som gör till alla barnbarn. Av oss får hon istället en kalender med choklad i, förra året fick hon med leksak i men det blev så mycket småleksaker som till sist bara låg och skräpade så det gör vi inte om. :)

#6 - Marie S

Våra barn får 2 (bara för att jag inte orkade säga nä ;D = tyckte inte att det var ngt att bråka om) Vi hade redan köpt en med lego i samt en med troll i, vilket barnen inte visste, o sen hittade de en chokladkalender med super mario på o den ville de givetvis ha o snäll (dum??) som man är så orkade jag inte bråka för 10 kr/kalender. Så därför får de två.

#7 - Linda

Mina barn får med choklad i, för leksakskalendrar är så ruskigt dyra... eller kanske inte alla, men den jag tänkte på från början var i alla fall dyr, lego... Så han får massa lego i julklapp istället.

#8 - Tirja

Nej han får nog ingen i år, han är snart 2 men jag tror inte han saknar något han inte haft förut heller!

Men nästa år ska han få en hemmagjord hade jag tänkt, med lite små leksaker i!

#9 - helena - a global traveller fast i vardagen

Har inga egna barn än, men vad jag inte riktigt fattar är varför man behöver fà paket varje dag ända fram till jul?



Jag menar, jag älskar att fà paket!!! Och skulle gärna fà ett per dag fram till jul. Men samtidigt sà kommer jag ihàg hur glad jag var som barn över att öppna den vanliga julkalendern och följa dagens avsnitt. Det räckte sà himla bra. Visst var jag lite avundsjuk pà en kompis som hade en hemmagjord kalender med ett paket varje dag - men hon var ensambarn och ansedd vara rätt sà bortskämd.



Och tänk vad spännande att öppna de första paketen som vi fàtt av tomtenissarna pà själva julafton! Spelade knappt roll vad det var i paketet (oftast en bok eller ett spel för att fördriva morgonen med tills man fick öppna de stora paketen pà kvällen, nàgra clementiner och lite choklad), var ju bara sà spännande att fà öpnna nàgot.



Blir det verkligen samma sak om man fàr en present varje dag fram till jul?

#10 - Emma

#11 - Emma

vart har du köpt troll kalendern? :) Väldigt söt!

#12 - Emma

Min lillasyster gör alltid en hemmagjord till Eddie och sen fick han en med choklad av mormor som vi bara ska öppna på Lördagarna som Lördags godis ..

#13 - Tess

Här blir det improviserad kalender. Skulle ha fått plats i Connors strumpkalender egentligen, men det gjorde inte det så då blev det till att fixa: http://highlandertess.blogg.se/2011/november/connors-julkalender.html

#14 - Ejkej

Har köpt en variant med 24 påsar där jag tänkte lägga några små paket. Det blir första gången i år, sonen är 2½ år. Det jag tycker är viktigt är att det inte blir för dyrt men inte heller massa småsaker som ligger och skräpar bara som någon skrev här ovanför. Jag har köpt små böcker(och upptäckte sedan att de inte får plats i påsarna åh fasa, nu måste jag ju slå in dom vilket jag tänkte slippa) och en tandborste till exempel. På lördagarna kanske han får en tablettask. Ett annat tips är ju att själv köpa ett legoset som man delar upp och ger en eller några bitar per dag och sedan får barnet den största grejen(om det är med någon sådan) på julafton.

#15 - Mia

Här blir det hemmagjorda till alla tre visst klurigt att hitta på saker speciellt till minsta på 1 år men jag tycker samtidigt det är kul så då går det lite lättare.



/Mia



#16 - Sara från Gällivare

Min kille är 6 år och han får en paketkalender plus en chokladkalender som han fått av sin mormor! :)

#17 - LILITH - Borderline & mamma

Här blir det chokladkalendrar åt trollen. Och för första året även tvs julkalender som jag tänkte att vi skulle följa för första gången.

#18 - Hanna

Vi har en sådan där med 24 små fickor. I den tänkte vi lägga något litet gott till efter maten. Men ibland blir det nog små fördelar skrivna på lappar, tex spela en stund fast det bara är tisdag, eller låna nya blixtenfilmen på headweb, eller du får bestämma middagsmaten imorgon. Allt måste liksom inte vara leksaker. Gå på restaurang, baka en stund, välja utflyktsmål osv är också skoj!

#19 - Nathalie-Mamma till Athida och gravid med bf 10/1

Vår blivande treåring får adventspaket. Ett paket varje advent, blir då lite "bättre" paket och inte massa små saker.

Godiskalender eller liknande får hon inte. Det är hon för liten för.

#20 - Helena

Lillkillen (1½) får ingen. När han blir större kan jag tänka mig adventspaket. När han sen blir ännu äldre kan jag sno en idé från en kompis föräldrar; att ge en legobyggsats i 23 delar. På julafton kommer beskrivningen!



Maken har däremot fått en adventskalender med 24 whiskey fram till jul.

#21 - Caroline

Jag har i alla år fått "paketkalender", får det fortfarande fast i mindre skala nu (bor inte hemma längre) är det mest adventskalender.. jag älskade paketkalendern när jag var mindre och tyckte att det var så spännande att varje morgon få gå upp och få en litet paket, mamma gjorde det ganska lätt köpte tex ett stort pennpaket och delade upp det i små paket. Någon gång var det ett russinpaket, nån annan gång tuggummi, uppblandat med andra dagar som var större, kanske en bio biljett, besök på museum, strumpor, trosor osv..

På julafton fick vi alltid var sin tidning så att vi hade något att göra under dagen medan vi väntade på gäster och tomten :)

#22 - Ulli

Jag pysslar ihop 72 små paket till mina tre barn.

#23 - therese

Här hemma så blir det tredje året med kalender för sexåringen. Första året så fick han en lite större present då och då under de 24 dagarna, kanske sex-sju dagar totalt. En bil, ett pussel, en bok osv. Saker vi samlat på oss under året och som aldrig blev av att han fick.

Som femåring fick han ett star wars skepp vi köpt på rea, perfekt. Vi delade in det och gav små bitar att pussla varje dag. Tog en vecka ungefär innan han förstod vad det skulle bli. Lycka!

I år ville han ha en lego star wars kalender så då fick han det. Lillebror på ett och ett halvt får glatt nöja sig med att titta på, kanske får han något litet någon av dagarna, kanske inte.

#24 - Rita

I år är det tredje året jag gör en paketkalender till mina flickor (5 år och 8 år). Observera EN kalender som de får dela på. Tolv små paket på var alltså, varav två innehåller en chokladstång, klubba eller liknande och två innehåller strumpor och trosor, sånt som behövs. I år har jag köpt en större förpackning med Pet Shop-figurer som de har önskat sig och så delar jag den på 6 eller 8 paket, får se hur jag gör. Sen brukar det alltid bli nån penna, sudd och bok också. Barnen älskar den och väljer alltid att få en paketkalender istället för nån annan kalender!