bambi

En var en gång en tomte och en snögubbe....
....som var sambos i ett litet brunt hus.



Igår så bakade vi pepparkakor och pepparkakshus. Detta är mitt allra första pepparkakshus som jag gör. Jag vet inte om svärmor hade godkänt konstruktionen (hon är arkitekt) men jag blev faktiskt riktigt nöjd med den!  :)




Jag visste inte att det var så svårt att baka pepparkakshus! Det är ju så mycket som kan gå fel, husdelarna får inte vara för mjuka (grädda dom gärna lite extra) för då kan huset rasa ihop, när man sätter ihop huset så måste man vara tålmodig och se till att det verkligen sitter ihop för om det faller isär så kan pepparkaksdelarna gå sönder när dom ramlar!

Man måste verkligen ha tålamod och mycket tid när man gör ett pepparkakshus, men det är roligt (både för vuxna och barn) och gott! Vi använde oss av färdig deg och sen hade vi en mall för husdelarna. Kristyren var enkel att göra och blev riktigt riktigt bra (det behövdes inget smält socker som vissa använder). Det torkade rätt så snabbt och sitter som berg. För att vara säker på att alla delar verkligen skulle sitta ordentligt så ställde jag in pepparkakshuset i ugnen när jag hade "limmat" ihop alla delar (som var avständ men fortfarande lite varm). Sen var det bara att dekorera med en massa godis!

Det här receptet använde jag på kristyr:

3 äggvitor
ca 5 dl florsocker
½ msk citronsaft

1. Vispa äggvitorna vita och riktigt fluffiga.
2. Ha i citronsaft och florsocker (lite åt gången) och fortsätt och vispa. Anpassa mängden florsocker så att kristyren blir "toppig" när man drar med visparna.
#1 - tindra

Idag blir det lite av julverkstad hos oss :)

Upp med granen,baka pepparkakshus & lägga fram min hemgjorda julkalender till lillen,måste hitta nånstans att fästa alla påsar.... ..

Lovely day på er...

#2 - Apan satt i granen - Samlar trosor till Södermalms hemlösa kvinnor

Åh vad fint det blev. Vi ska bygga pepparkakshus till helgen. Det ser jag fram emot. Ditt hus blev verkligen tjusigt.



Vi ses i kväll!

#3 - Emma

Jätte fint