bambi

Måndagens kvällsnöje

Ikväll så ska jag försöka beta av en massa nationella prov. När man har varit föräldraledig ett tag så hinner man glömma bort hur mycket tid man faktiskt lägger på rättning och planering, alltså sånt utöver själva schemat. Många (speciellt maken) brukar titta på mitt schema och tycka att jag inte jobbar någonting! "Men du slutar ju 12 på onsdagar och börjar 10 på torsdagar!" Visst så skyndar jag mig och hämta barnen på förskolan, för att sedan sitta och rätta hela kvällen (eller helgen). Men det är också en härlig frihet att kunna välja när man ska jobba!

Vi skulle ha bakat pepparkakshus idag efter förskolan men Zack var riktigt trotsig och ingenting passade. Det var riktiga utbrott här hemma så vi får skjuta på det. Istället för hembakta pepparkakor så får jag njuta av dom mumsiga saffranscupcakesen medan jag rättar istället  ;)

#1 - Plumeria

Åh va goda de ser ut!

Kan tänka mig att det är jobbigt att sitta och rätta massa prov, men en eloge ska du och alla lärare ha - ni gör ett super jobb!

#2 - Rita

Vilken tur att du ser det som en "frihet" att kunna välja när du ska jobba (=rätta prov och planera lektioner)! För mig skulle det vara tvärtom. Jag ville bli lärare när jag var liten, men kom inte in till lärarutbildningen på första försöket. Istället kom jag in till förskollärarutbildningen och det var nog meningen, för fast jag kom in på lärarutbildningen på andra försöket ville jag inte då längre byta inriktning. Jag hade hittat rätt fast jag inte trodde det först. Jag har alltid tyckt att fördelen med att vara förskollärare är att när man går hem har man slutat för dagen. Visserligen har vi också 3 timmar planering i veckan, men den planeringen kan jag t.o.m. göra i bilen till och från jobbet (ca 1 h/dag). Då kan jag sitta och fundera hur jag ska lägga upp dagen/veckan som kommer, vilka pyssel vi ska göra, vilka sånger vi ska sjunga, vilka grejer som passar till temat vi har osv. Ibland får jag nån idé från nåt annat dagis, ibland från nätet, men jag är aldrig bunden till en viss dag (att rätta prov och sånt). Kul att man hittat rätt i livet!



(Om nån undrar så pratar jag om den finska, eller snarare den finlandssvenska utbildningen i Finland, och arbetsförhållanden i nämnda land.)

#3 - Hanna

Hej Bambi! Jag sitter o kikar på lite julklappar o tänkte beställa hem några bra kökbocker, nu har jag ingen koll på några som är bra å eknomiska (inte mer än 150 kr), så då tänkte ja kolla om du har något tips på bra böcker? :) Vet ju att du är grym på å visa oss vad du tillagar :)

Kram!