bambi

Ni har väl inte missat....?
Ni läser väl Cravingz? Webtidningen för alla bloggälskare! För ni har väl inte missat min spalt på Cravingz - Bambis Bloggekonomi!

Jag kommer att skriva om hur man kan tjäna pengar på sin blogg, hur man fixar sponsorer, hur företag annonserar på bloggar och mycket annat som rör bloggekonomi. Första delen handlar om den nya trenden inom bloggvärlden, där företag utlyser tävlingar mellan bloggare (jag har själv deltagit flera gånger och det kommer verkligen mer och mer).


Det känns verkligen jätteroligt att få skriva denna spalt eftersom det är något som intresserar mig mycket. Jag har hållt på och fixat sponsorer länge till min blogg och jag har så mycket tips att dela med mig! Jag har massor med idéer om vad jag ska skriva om. Har ni något som ni skulle vilja läsa om när det gäller bloggekonomi?
#1 - Linn

Tycker det vore väldigt intressant med reda siffror. Vad man kan tjäna på en blogg av lite olika storlekar. Läser massa bloggar men har nollkoll på sånt. Bra att veta om man funtar på att starta en :-).

#2 - Anna

Men det blir tråkigt och opersonligt om bloggarna blir skyltfönster. Även om jag förstår att så inte är fallet, så känns det som att nästan allt dina barn är klädda i eller allt du gör är pr för något företag eller produkt. Till och med när du bakar något så gör du pr för någon receptbok. (det var förresten Leila som började med Rocky Road). Varken Kenza eller Blondinbella som har tjänat massor genom sin blogg håller på så.

#3 - BAMBI

Anna Men... den där bakboken och kläderna från Po.P. (och det mesta av barnens kläder) är ju saker jag har köpt. Det är inte alls reklam..... jag är väldigt tydlig när det är något jag har fått.

#4 - Anna

men det är det jag skriver....du läste nog inte riktigt min kommentar. jag vet att allt inte är pr, men man får det intrycket när så mycket är pr och reklam för olika saker både här och på liknande bloggar.



tävlingar som bloggare gör är ju ofta också en form av reklam.

#5 - BAMBI

Anna Men jag skriver ju inte ut märke och länkar för att göra PR utan för att jag vet att någon kommer att fråga och för att jag själv är intresserad av t.ex. barnkläder och gillar själv att få inspiration om nya barnkläder att köpa och då måste man ju veta vart man ska köpa kläderna. Och jag skriver en blogg som jag själv skulle vilja läsa, det utgår jag alltid ifrån.



Men det är tråkigt att du tycker att det blir opersonligt. Jag försöker varva med personliga inlägg, ytliga inlägg och debatt inlägg.

#6 - storasyrran

Jag tycker att din blogg är alldeles lagom med lite av varje! Jag tycker du skriver om din vardag precis i lagom dos!



Superkul att få tips på barnkläder och butiker på nätet som säljer dem! Även recept!



Spännande med ekonomi! Håller med Linn, rena siffror på hur mycket man kan tjäna på sin blogg vore intressant!